Petak, 31.03.2006.

OBLJETNICA POGIBIJE JOSIPA JOVIćA

Središnja komemoracija pogibje prve žrtve u Domovinskom ratu Josipa Jovića započet će u 11 sati na Plitvicama. Uz obitelj, braniteljske udruge, obljetnici će nazočiti Predsjednik Republike Stipe Mesić, Sabora Vladimir šeks, Vlade Dr.Ivo Sanader kao i ministri branitelja, unutarnjih poslova i obrane Jadranka Kosor, Ivica Kirin, Berislav Rončević.

PREDSJEDNIK RH STIPE MESIć U POSJETU SINJU

Sutra će u našem gradu boraviti predsjednik Republike Stipe Mesić. Povodom njegovog dolaska u grad Alkara gradonačelnik Nikola Tomašević, kao domaćin posjete visokog gosta, održat će točno u podne konferenciju za novinare.

PUTNI KRIž ZA MLADEž

Današnji korizmeni petak donosi putni križ za mladež Cetinskog dekanata. Don Dražen Radman povjerenik za pastoral mladih Cetinskog dekanata najavljuje obilježje putnog križa u 11 sati od starog Vatrogasnog doma do gradske utvrde.

Dodaje kako se mladež dekanata izuzetno dobro priprema kroz mise i zejdnička druženja za obilježavanje blagdana uskrsnuća Isusa Krista, blagdan Uskrsa.

SABORA HDZ-a U VUKOVARU

Sutra je Vukovar grad domaćin 10-tom izvještajnom saboru najače političke snage u Hrvatskoj HDZ-a. Predsjednik HDZ dr. Ivo Sanader podnijet će izvješće izaslanicima, a predviđa se kako će ih biti oko 3 tisuće. Potvrđeno je da će se nazočnima u duhu političkog razumjevanja i snažne potpore putem videozida obratiti desetak europskih premijera na čelu s njemačkom Angelom Merkel, austrijskim kancelarom i talijanskim premijerom.

Na izvještajnom saboru HDZ-a nazočit će i predsjednici gradskih i općinskih organizacija stranke, Cetinskog kraja, saborski zastupnici Jure Bitunjac i NikoRebić kao i brojni predstavnici županije predvodjeni županijskim predsjednikom živkom Nenadićem.

VRIJEME

Osvanulo je pretežno vedro i sunčano uz temperaturu u 7 sati od 7 stupnjeva Celzijevih. Tijekom dana postupno naoblačenje, ponegdje uz moguću kišu. Dnevna temperatura između 14-18 stupnjeva.