Četvrtak, 31.03.2005.

OBLJETNICA POGIBIJE PRVOG HRVATSKOG POLICAJCA

MUP i Policijska uprava Splitsko-dalmatinske županije, polaganjem vijenaca, svečanom svetom misom i posjetom obitelji Jović jutros je u Aržanu obilježena 14. obljetnica pogibije prve žrtve Domovinskog rata Josipa Jovića. Slične komemoracije održat će se i sljedći tjedan na mjestu pogibije prvog hrvatskog policajca na Plitvicama.

POTISAN UGOVOR O PARTNERSTVU U IZGRADNJI ZONE KUKUZOVAC

Grad Sinj i Institut građevinarstva Hrvatske svečanim potpisivanjem ugovora, upriličenim u gradskoj vijećnici, postali su partneri Projekta Gospodarska zona Kukuzovac.
Izgradnja gospodarske zone Kukuzovac predviđena je južno od naselja grada, na površini od oko 156 hektara, samo 10 kilometara od čvora Dugopolje na auto-cesti Zagreb-Split. Potencijalnim poduzetnicima bit će na raspolaganju preko 29 hektara uređenog građevinskog zemljišta, a budućim korisnicima i upravljačima zone oko 15 hektara sadržaja od javnog dobra kao što su ceste, zelene površine, parkirališta i dr.

DANAS ODLUKA VLADE O TVRTCI "AUTOPRIJEVOZ" SINJ

Na sjednici vlade, koja je najavljena za danas, očekuje se donošenje konačne odluke o financijskoj konsolidaciji tvrtke «Autoprijevoz» Sinj i ulasku strateškog partnera «Promet Makarska» u tvrtku.

POčINJE UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNIH šKOLA

Odsjek za prosvjetu pri Uredu državne uprave županije splitsko-dalmatinske objavio je da će se u prijave za upis u prvi razred osnovne škole vršiti od 3. do 28. travnja.
U prvi razred osnovne škole upisuju se djeca koja su do 1. travnja 2005 navršila šest godina, a mlađa djeca upisuju se na temelju ocjene povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta.