Petak, 31.01.2020.

Alkar u Dubravi lovi devetu pobjedu, Milačić poziva na oprez


Košarkaši Alkara će nakon desetak dana pauze ponovno u akaciju. Ovog puta krenut će put Zagreba na ogled s Dubravom…
Još uvijek svježa su sjećanja na veliku pobjedu protiv Zadra, motiv je sigurno golem, a stigli su se sinjski sportski junaci i odmoriti nakon odigrane čak četiri utakmice u svega deset dana.
Na put neće ići ozlijeđeni Dukić i Žuljević, ali ostatak momčadi i više je nego spreman potući se za nove bodove, iako trener Milačić i dalje loptu spušta na tlo:
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U sinjskom kinu Diego Maradona i Male žene


Na repertoaru sinjskog Gradskog kina danas igraju dva filma – ‘Diego Maradona i ‘Male žene’.
Film ‘Diego Maradona’ dokumentarac je o jednom od najboljih, najvećih i svakako najkontroverznijih nogometaša koji je ikada živio. Dana 5. srpnja 1984. godine, Diego Maradona stigao je u Napulj za tada rekordni iznos i u sljedećih sedam godina otvorio se pakao. Najslavniji nogometni genij svih vremena i najdisfunkcionalniji grad u Europi bili su savršeni jedno za drugo. Maradona je bio blagoslovljen na terenu, ali proklet izvan njega; ovaj karizmatični Argentinac vrlo je brzo odveo Napoli do njihovog prvog naslova prvaka. Snovi su bili ispunjeni. Ali postojala je i cijena… Diegu je bilo dopušteno da radi sve, dok god je na terenu izvodio čuda, ali kada je magije nestalo on je postao zatočenikom grada. Treći film iza Oscarom i BAFTA-om nagrađene ekipe koja nam je donijela filmove ‘Senna’ i ‘Amy’, ovaj film sačinjen je od preko pet stotina sati nikad prije viđenih snimaka iz Maradonine osobne arhive, a kojeg je u cijelosti podržao i sam igrač. U sinjskom kinu film se prikazuje danas s početkom u 18 sati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR