Utorak, 31.01.2017.

Obavljena primopredaja vlasti


Vladin povjerenik Igor Vidalina danas je preuzeo vlast u Gradu Sinju.
Podsjećamo, budući da nije donesen Proračun Grada Sinja za 2017. godinu niti Odluka o privremenom financiranju, Vlada RH na svojoj posljednjoj sjednici Igora Vidalinu imenovala je povjerenikom za Grad Sinj. Tako je u Uredu gradonačelnika jutros upriličena primopredaja vlasti između dosadašnje obnašateljice dužnosti gradonačelnika Kristine Križanac i Igora Vidaline. Primopredaji vlasti nazočili su dosadašnji zamjenik gradonačelnika Zlatko Ugrin te pročelnice gradskih odjela i njihovi zamjenici.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prošlog tjedna prijavljeno 79 slučajeva gripe

U četvrtom tjednu ove godine na području cetinskog kraja zabilježeno je 79 novih slučajeva oboljenja od gripe.
Kako nas je izvijestila voditeljica sinjske Ispostave Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Ana Kokot Živalj, najviše oboljelih je u dobnoj skupini od 0 do 19 godina, gdje je prijavljeno 35 oboljelih, dok je u dobnoj skupini od 30 do 64 godine prijavljeno 30 oboljelih od gripe. Time se ukupan broj oboljelih od gripe u cetinskom kraju od početka sezone popeo na 451. Dr. Kokot Živalj ističe kako je broj oboljelih i do četiri puta veći, jer se većina ne javlja liječniku.
Preporuke za oboljele su i dalje iste – ostati kući, snižavati temperaturu, uzimati dovoljno tekućine i javiti se liječniku u slučaju pojave komplikacija.
IZVOR: WWW.FERATA.HR