Subota, 31.01.2009.

SINJSKI OBITELJSKI LIJEčNICI NEćE DEžURATI U DOMU ZDRAVLJAObiteljski liječnici najvjerojatnije neće dežurati na sinjskom punktu sve dok se ne potpiše Ugovor sa Domom zdravlja. Podsjetimo, već nekoliko puta liječnici su uputili zahtjev ravnatelju dr. Miranu Propadalu za potpisivanje Ugovora kojim bi se trebalo precizirati o kojoj se vrsti dežurstva radi, kojim se osiguranicima pruža zdravstvena zaštita, aneksom Ugovora definirati dodatne uputnice i recepte, a punkt bi trebalo opremiti i urediti u skladu sa pravilnikom Ministarstva zdravstva u pogledu uređenja prostora.
Prema izjavama ravnatelja županijskog Doma zdravlja dr. Mirana Propadala liječnici su se ogriješili o zakon te će snositi posljedice. Na ovakav korak liječnici su se odlučili jer, kažu, znaju da pacijenti neće biti zakinuti iz razloga što sustav hitne medicinske pomoći u gradu dobro funkcionira.

ODRžANA TRIIBINA "REFORMA ZDRAVSTA"

Na sinoć održanoj tribini SDP -a " Reforma zdravstva" na kojoj su gostovali saborski zastupnici Mirando Mršić i mr. Tatjana šimac Bonačić sdp je kritizirao zdravstvenu reformu mininstra Milinovića, ali i ponudili svoj model rješavanja zdravstvenog sustava. Tribinu je pratilo 40-tak građana.

"KRNJEVALSKI DANI 2009."

Nakon nekoliko odgađanja zbog vremenskih neprilika i drugih okolnosti mačakare iz Gale danas su krenuli u krnjevalski pohod po naseljima općine.

U okviru krnjevalskih dana na smotri mačkara u Imotskom danas će nastupiti i Krnjevalska udruga Sinj.

Poznate Gljevačke mačkare odlaze na tradiconalnu krnjevalsku smotru u đakovo.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina danas od 17.30 sati možete pogledati crtani film "Madagaskar 2", a od 19.30 sati je američki akcijski triler "Tijelo od laži" u kojem glavne uloge igraju Leonardo Di Caprio i Russel Crowe.

SPORT

Nakon važne pobjede u prošlom kolu u Zaboku,košarkaši Alkara dočekuju u 19.30 sati drugoplasiranu ekipu šibenika u natjecanju A1 lige.

Sutra, 1. veljače, u natjecanju A2 košarkaške lige u 20,00 sati u Trilju se sastaju Cetina i ekipa Pet bunara iz Zadra.

U pripremnim prijateljskim susretima od 15 sati igraju u Prološcu Mladost i Junak, u Glavicama u 14.30 sati sastaju se Glavice i Solin, u Kaštel Starome Val i Hrvace.

Zbog finalnog susreta Svjetskog rukometnog prvenstva sutra se odgađa cijelo 13. kolo malonogometne lige u Sinju.