Četvrtak, 31.01.2008.

ODRžANA SKUPšTINA šRD CETINA

Na sinoćnjoj redovnoj godišnjoj skupštini športskog ribolovnog društva «Cetina» Sinj kojoj su, uz 50-tak članova, nazočili predsjednik i tajnik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever i Tomislav Feldhofer, na vidjelo je izišao raskol unutar članstva Društva.
Predsjednik Društva Branko Alebić za Hit radio je kazao da unatrag godinu dana i više odnosi u Društvu nisu zadovoljavajući, te da je problem i to što je dio predsjedništva podnio ostavku. Unatoč tome, kaže Alebić, Društvo je svojim radom steklo povjerenje Hrvatskog športskog ribolovnog saveza, koje im je ukazao povjerenje i dodjelom Svjetskog prvenstva u ribolovu koje bi se trebalo održati na vodama kojima gospodari športsko ribolovno društvo Cetina.
Damir Jenjić kazao nam je da je osnovni i najvažniji problem inspekcijski nalaz Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije koji je, kaže Jenjić, bit i suština rada športsko-ribolovnog društva, odnosno njegovog predsjedništva, u 2005, 06., i 07. godini, a kojega je Alebić, navodno, prešutio na Skupštini iako u njemu stoji zbog čega su se pojavili problemi u Društvu.

Sankcija prema športsko ribolovnom društvu Cetina od Nacionalnog saveza neće biti, no ukoliko Alebić bude smijenjen s mjesta predsjednika Društva, Svjetskog prvenstva u robolovu u Sinju neće biti, kazao je Vladimir Sever.

Najavljeno Svjetsko prvenstvo u ribolovu u Sinju je informacija kojom se obmanjuje javnost i športski ribiči, kaže Jenjić.

Predsjednik Branko Alebić najavio je izvanrednu izbornu skupštinu Društva.

OBAVIJEST

Krnjevalfest koji se u organizaciji Krnjevalske udruge grada Sinja trebao održati u subotu, odgođen je do ponedjeljka. Početak je u 20,00 sati u sinjskom kinu, a ulaznice se mogu kupiti svakoga dana od 19,00 do 20,00 sati na blagajni kina.

DJEčJE MAšKARE

Sutra će se u Sinju održati tradicionalna maškarana povorka u kojoj će sudjelovati djeca iz svih vrtića Grada Sinja. Povorka će u 10,00 sati krenuti s Pijace prema clubu Picadilly, gdje će se održati maskembal, a dio djece će posjetiti gradsku upravu u kojoj će ih primiti gradonačelnik Nikola Tomašević.

MAšKARE

Za subotu koja je pred nama najavljene su tradicionalme maškare u naseljima Cetinskog kraja.
U Glavicama će se maškare okupiti oko 12,00 sati ispred doma, a nakon obilaska naselja, u 16,00 sati održat će se suđenje i spaljivanje krnje. Maskenbal za male i velike, uz glazbu uživo, održat će se u Domu.

Brnaške maškare okupit će se u 12,00 sati na Ivkovića gumnu, odakle će krenuti u obilazak mjesta. Suđenje i spaljivanje krnje održat će se u predvečernjim satima. I Brnaški maskenbal, uz glazbu uživo, održat će se u Domu.

U subotu će se održati i tradicionalne galske maškare.

Otvoren stečaj nad Dalmatinkom novom

Sudac Trgovačkog suda u Splitu Ivan Basić danas je donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad sinjskom tvornicom konca Dalmatinkom novom d.d.
Za stečajnog upravitelja imenovana je diplomirana ekonomistica iz Splita Natalija Mladineo.

Sudac je u rješenju pozvao sve stečajne vjerovnike da prijave svoje tražbine stečajnom upravitelju u roku 20 dana.

Stečaj je pokrenut prihvaćanjem zahtjeva 303 radnika tvornice koji su 27. lipnja 2007. uputili prijedlog za otvaranje stečajnog postupka zbog neisplaćenih plaća za ožujak, travnja i svibanj 2007.

U tom prijedlogu radnici su naveli i kako je Uprava tvornice još 6. lipnja te godine prekinula proizvodnju te uputila sve radnike na kolektivni godišnji odmor pa, po mišljenju radnika, nije imala namjeru nastaviti s proizvodnjom.
...