Utorak, 31.01.2006.

STANJE NA CESTAMA U CETINSKOM KRAJU

Promet u Sinju ovoga jutra nešto je slabijeg intenziteta. Na našim cestama vozi se usporeno zbog magle koja smanjuje vidljivost do 50 metara. Iz Policijske uprave upozoravaju vozače da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Gradsko poglavarstvo na svojoj sjednici utvrdilo je Prijedlog Programa rada Gradskog vijeća za 2006. godinu u 50 točaka koje će pripremiti Tajništvo i Upravni odjel. U prvom kvartalu Gradsko vijeće bi trebalo donijeti nekoliko važnih dokumenata bitnih za gospodarski razvoj grada.
Prvenstveno tu su GUP i Urbanistički plan grada, trebalo bi se donijeti i program projekata aktivnosti za malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo, a razmotriti će i realizaciju programa izgradnje komunalne infrastrukture, osobito u vodoopskrbi.
Poglavarstvo je utvrdilo prijedlog raspodjele novčanih sredstava za potrebe u kulturi i sportu. Tako su za 20 sportskih udruga i klubova namjenjeno 2 milijuna i 200.000 kuna, a za kulturne udruge kulturno umjetničko središte

POSLJEDNI DANA ZA PRIJAVU ZA NATJEčAJ ZA PROčELNIKA GRADA SINJA

Danas je poslijednji dan za prijavu na natječaj Gradskoga poglavarstva za imenovanje pročelnika za društvene djelatnosti. Do sada se na natječaj prijavilo 10 osoba.
Pročelnik odjela za društvene djelatnosti je osoba koja ima na raspolaganju 17 -ak milijuna kuna iz gradskoga proračuna, stoga je mjesto pročelnika vrlo zatjevno. Grad Sinj bi trebao tako imenovati pročelnika već na sljedećoj sjednici.

OBAVIJEST IZ POREZNE UPRAVE, ISPOSTAVE SINJ

Sinjska porezna uprava do kraja veljače zaprimati će prijave poreza na dohodaak u djelatnom vremenu od 7 i 30 do 14 i 30 sati.
Porezna uprava izdala je brošuru pod naslovom Godišnja prijava poreza na dohodak za 2005 godinu- u kojoj se nalaze primjeri popunjavanja obrasca DOH za porezne obveznike koji će podnositi godišnju poreznu prijavu. Brošura omogućava znatno olakšanje i snalaženje kroz tablice porezne prijave odnosno omogućava na jednostavan i razumljiv način objasniti kako popuniti poreznu prijavu u skladu s propisima. Brošura se može zatražiti na šalteru ispostave.

POčELO CIJEPLJENJE PASA PROTIV BJESNOćE

Na području Cetinskoga kraja krenula je akcija cijepljenja pasa protiv bjesnoće. Cijena cijepljenja je 118 kuna. Novost od ove godine je čipiranje, odnosno označavanje mikročipom prinovljene štenadi starije od tri mjeseca prema pravilniku o označavanju pasa. Ukupna cijena cijepljenja i čipiranja iznosi 162 kune.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas sunčano i stabilno vrijeme. Temperatura zraka od 8 do 10 stupnjeva Celzijevih.