Petak, 30.12.2016.

Otkrivena ‘Kubura 1716.’


Brončana kubura akademskog kipara Kažimira Hraste, koja je nastala na likovnoj koloniji Galerije Plamenac, postavljena je ispred Alkarskih dvora.
Svečanosti su prisustvovali predstavnici Viteškog alkarskog društva, Grada Sinja, Općine Hrvace, Općine Otok te brojni drugi ugledni građani iz svijeta kulture i umjetnosti.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Svečanost otkrivanja brončane kubure Kažimira HrasteBrončana kubura akademskog kipara Kažimira Hraste, koja je nastala na likovnoj koloniji Galerije Plamenac, postavljena je ispred Alkarskih dvora i svečano će biti otkrivena danas u 12 sati.
Opširnije...
IZVOR: WWW: FERATA.HR

Gorjelo u Turjacima i Potravlju

Jučer popodne sinjski vatrogasci imali su dvije intervencije.

Oko 17,50 vatrogasci DVD-a Sinj dobili su dojavu o požaru u Turjacima. Gorjelo je nisko raslinje. Na intervenciji je bilo 6 vatrogasaca i dva vozila.

U 17,45 u Potravlju je izbio požar. Gorjela je hrastova šuma, nisko raslinje i voćke. Također, na intervenciji je bilo 6 vatrogasaca i dva vozila.

IZVOR: WWW: FERATA.HR

Drama pripala Alkaru, ABA-ligaški Zadar pokleknuo u produžetku

Veliko iznenađenje Alkar je priredio pobjedom protiv Zadra, prvom velikom nakon dosta godina i pogotovo u trenutcima kada se tome malo tko nadao, čime je prekinuo negativnu seriju, ali još i važnije svojim vjernim navijačima darovao najljepši mogući poklon za blagdane…
Alkar – Zadar 89:83 (26:22, 17:16, 17:16, 17:23, 12:6)
Opširnije...
IZVOR: WWW: FERATA.HR