Utorak, 30.12.2014.

‘Didovina’ kroz 2014. godinu

U srijedu, 31. prosinca u 13 sati u programu Hit radija na rasporedu je posljednje ovogodišnje izdanje emisije ‘Didovina’. Ovoga puta slušatelji će još jednom moći uživati uz zanimljive priče koje su nam kazivale žene na području Cetinskog kraja u emisijama koje su tijekom ove godine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ispraćaj Stare godine na sinjskoj Pijaci

Grad Sinj ni ove godine nije organizirao doček Nove godine na otvorenom, no zato će svojim građanima ponovno pokloniti ispraćaj Stare godine.
Sutra od 9,30 do 12,30 sati na sinjskoj Pijaci upriličit će se glazbeni program u kojem će građane zabavljati bend Vedrana Gavrića. Osim glazbe, Sinjani i njihovi gosti na Pijaci će se moći zabaviti uz besplatno kuhano vino, sinjske uštipke i fritule.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gradska glazba Sinj održala svoj tradicionalni koncertGradska glazba Sinj pod ravnanjem maestra Grge Grubišića sinoć je u Sinju održala svoj tradicionalni božićno-novogodišnji koncert.
Gradska glazba koncert je otvorila svojom himnom Sinj ‘Sinjski glazbari’ Grge Grubišića. Na programu su se potom našle neke od najljepših hrvatskih božićnih skladbi poput ‘U sve vrime godišta’, ‘Veselje ti navješćujem’, ‘Narodi nam se’ i ‘Svim na zemlji’, te djela A. C. Adama ‘O holy night’, F. Schuberta Ave Maria, C. Francka panis Angelicus, B. Holcomba jazz Christmas suite, te J. Straussa ‘Kaiser walzer, ‘Na lijepom plavom Dunavu’ i ‘Radetzky marš’. Neke od ovih skladbi Gradska glazba Sinj izvela je uz svoje goste – baritona Jakova Košćinu i mlade sinjske glazbenike Mateu Erceg te Antoniju Barać i Jerka Župića, članove Glazbe. Izvedbom ‘Alkarske koračnice’ sinjski glazbari su na kraju koncerta oduševili publiku, koja se unatoč hladnoći i snijegu u velikom broju okupila u sinjskom kinu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstava i božićni koncert u triljskom kinu

Dječja dramska sekcija Društva ‘Košuta’ pripremila je prigodnu komičnu predstavu ‘Četiri kralja i baka’, autorice Milenke Žuro. Predstava će biti izvedena u triljskom gradskom kinu večeras u 19 sati.
Nakon predstave, u 20 sati Limena glazba ‘Sveti Mihovil’ Trilj održat će božićni koncert.
IZVOR: WWW.FERATA.HR