Srijeda, 30.12.2009.

Obavijest

Dana 31. prosinca 2009. godine, na ispraćaju Stare godine Grad Sinj svome puku daruje zabavni program u kojem će nas pjesmom i glazbom  uveseljavati naši sugrađani Vedran Gavrić-Cpa, Milan Milanović-Draksi , Saša Miletić-Skič i njihovi prijatelji.
Konzumacija jela (uštipci i sir) i pića je besplatna.
Program će se održavati na Pijaci kod jelke , a počinje u 09:00 sati i traje do ručka.
Napomena:
U slučaju kiše Program se otkazuje!                    

U Sinju i Trilju u studenom evidentirano 3658 nezaposlenih

U evidencijama ispostava zavoda za zapošljavanje u Sinju i Trilju u studenom je evidentirano 3658 nezaposlenih, što je za 116 osoba odnosno za 3,2 % više nego u listopadu. U odnosu na isti mjesec prošle godine na području koje pokriva ispostava Zavoda u Sinju nezaposlenost je porasla za 23 %. Novoprijavljenih je 258, koji su u evidenciju došli iz radnoga odnosa, a posao je pronašlo tek 86 osoba.

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj u 2009. godini održalo 28 akcija darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj 2009. godinu ocijenilo je uspješnom u organiziranju akcija darivanja krvi. Održano je 28 akcija, od kojih 6 izvanrednih. Prikupljeno je 300 doza više nego godinu dana ranije tj. 1253 doze krvi, čime su postali rekorderi Splitsko–dalmatinske županije. Uz klubove dragovoljnih davatelja krvi u akcije su se uključili Braniteljska zadruga Patriot, Bikeri Otoka, Udruga navijača Hajduka Torcida Cetinski kraj i Udruga navijača Maligani Sinj.

Zbog nedostatka novčanih sredstava sinjski Crveni križ bio je prisiljen prekinuti program tuđe njege u kućama-pomoć starijim i nemoćnim osobama iako im je to bio najbolji program dosada.

Ravnatelj Društva Ante Omrčen kazao je kako je Društvo ostalo i bez tečaja Prve pomoći za vozače koji je, po rješenju Ministarstva zdravstva, dobila privatna poliklinika Akadem iz Sinja.

Obavijest

Blagoslov obitelji u sinjskoj župi nastavit će se od 9,00 sati. Obavljat će se u Tripalovom voćnjaku, ulicama Put Ferate, Put aerodroma, Šumarija, na Trgu Gojka Šuška, u zgradama u ulici Miljenka Buljana, te ulicama Domovinskog rata i Lumbinov most. Blagoslov u Glavicama danas će se obavljati na Poljakovoj Glavici te od Matanovih dvora do Šuće.

"Pometeni" u Gradskom kinu

Sinjsko pučko kazalište večeras će izvesti predstavu „Pometeni“, autora Bruna Baraća. Početak je u 20,00 sati u kinu. Karte se po cijeni od 25,00 kuna prodaju u knjižarama Duga i Axel, a sat vremena prije početka i na blagajni kina.

Sport

28. Božićno-novogodišnji turnir „SINJ 2009“.
Rezultati utakmica prvog kola, igrano 29. 12. 2009. (utorak):
Restoran Barba Seget Donji–Restoran Feniks Dugopolje  1:3
Mnk Vranjica/Auto Antonio–Restoran Kamen Dicmo 4:10 
Fast food Dovita Sinj–ST Gramit Split 7:2   
                                                                                                                                   
Nastavljaju se malonogometni turniri u Sinju i Trilju.  Donosimo raspored utakmica prvog kola sinjskog turnira:                                                                 
19,00 Pekara Šaribok Trilj–Pizzeria Mirkec Trogir
19,50 Brnaška dica–C.b. Exotic Sinj
20,40 Pizzeria Fantasia Sinj– Konjsko
                                                                    
Turnir u Trilju počinje u 18,00 sati susretom Suhač Komerca i Elektro Klarića; u 19,00 igraju Građevinar Podbablje i Vojnić; u 20,00 CB Venecija Trilj i Restoran Pinjur Sinj; a u 21,00 Rizik Drum i HČSP Ustanik Split.

Svečanost u Gradskoj vijećnici Grada Sinja

Danas, 30. prosinca 2009.g. u prostorijama Gradske vijećnice Grada Sinja gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan sa suradnicima upriličio je svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju sa 108 studenata koji, po provedenom Natječaju, ostvaruju pravo na Gradsku stipendiju u 2009./2010. akademskoj godini.

Stanje na cestama

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri ili samo vlažni, te skliski. Magla još mjestimice smanjuje vidljivost u Dalmaciji, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Posebice na dionicama autocesta: A 1 između čvorova Šestanovac i Ravča, na A 6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić (50-200m). 

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama bit će sutra, 31. prosinca 2009. god, od 15 do 23 sata, te 3. siječnja 2010. god. od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D1).
IZVOR: HAK