Petak, 30.12.2005.

SNIJEG U SINJU


Grad Sinj od jutros je pod snježnim prekrivačem debelim 10 cm. Gotovo cijela Dalmatinska zagora je pod snjegom, a visina snjega na pojedinim predjelima doseže i do 50 centimetara.
Najviše snježnih padalina bilo je na Kamenskom i Zelovu. Od sinoć su proglašeni i zimski uvjeti na svim cestama u Dalmatinskoj zagori, a to znači da se na put ne može kretati bez upotrebe zimske opreme.
Kako doznajemo iz sinjske Nadcestarije sve prioritetne, državne, županijske i lokalne ceste na području Cetinskoga kraja su prohodne, a promet se odvija bez većih poteškoća.
Djelatnici Vododvoda i čistoće od ranih jutarnjih sati posipali su sipinom i solju sve ulice u gradu, tako da ni u užem dijelu grada problema u prometovanju nema.
Policija apelira na vozače upotrebu zimske opreme koja podrazumjeva sve četiri zimske gume ili ljetne gume sa lancima i dodatan oprez pri vožnji.
Iz HAK-a upozoravaju kako snjeg gotovo posvuda usporava promet, a vozači kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama mogu očekivati nova ograničenja na pojedinim cestama.
Trenutačno, u 14 sati, snijeg i dalje pada.
Fotografije možete pogledati u foto galeriji.

BLAGOSLOV OBITELJI

Blagoslov obitelji i kuća na području grada Sinja počeo je u 9 sati, a vrši u ulici Put aeredroma, Put Medinjaka i u ulici Domovinskoga rata.

URUčENE NAGRADE I PRIZNANJA NAJBOLJIM SPORTAšIMA CETINSKOG KRAJA


U triljskom restoranu Dalmacija uručene su nagrade i priznanja najboljim sportašima pojedincima i kolektivima sa područja Cetinskoga kraja. Laureati 2005. po izboru slušatelja Radio Sinja su atletičari, odbojkašice i nogometaši. Dodjeli priznanja najboljim sportašima, pristvovali su gradonačelnici i načelnici gradova i općina Cetinskoga kraja, ispred županije dožupanica Anđelka Vuko, vrhunski hrvatski športaši boksač olimpijac Vedran đipalo, najbolji hrvatski vaterpolista i član svjetske vaterpolo federacije Milivoj Bebić kao i drugi javni djelatnici te novinari posebno športskih redakcija Dalmacije.
Laureati su: Nogometni klub "čaporice", Motocross klub "Cetina", ženski rukometni klub "Cetina", ženski odbojkaški klub "Sinj", Kuglački klub Vrlika, Nogometni klub "Hrvace", sportaš Ante Katić i sportašica Lidija Rajčić.

VRIJEME

U nastavku dana meteorolozi najavljuju novo naoblačenje sa povremenim snježnim padalinama. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je 0 stupnjeva