Četvrtak, 30.12.2004.

BLAGOSLOV KUćA

Iz svetišta čudotvorne Gospe Sinjske obavještavaju kako će se blagoslov kuća i stanova danas vršiti u ulici Put Medinjaka, Domovinskog rata, iza Kuka. Karajkova Lokva, Vukovići, ćurlini ( od Glavica preko Domazeta)
U Glavicama se danas vrši blagoslov od Dolića prema školi, Anušićima, Dinarinama i u Gornjim Marasima.

DORIS KOšTA U SINJU

Predsjednička kandidatkinja Doris Košta danas je posjetila Sinj i održala konferenciju za novinare. Po završenoj konferenciji sastala se sa radnicima Dalmatinke i drugim obespravljenim te drugim zainteresiranim građanima kojima je predstavila svoj prijedlog zakonskih mogućih rješenja, ne samo za radnike Dalmatinke nego i ostale socijalno ugrožene.

STANJE U PROMETU

Jaka bura na svim cestama Republike Hrvatske pričinjava teškoće u prometu.
Dionica auto ceste A-1 Zagreb-Split od čvora Sveti Rok preko Masleničkog mosta do Posedarja zatvorena je za sve kategorije vozila.
Dionica Jadranske magistrale D8 od Novog Vinodolskog do Sv. Marije Magdalene, Paški most i most d. Franje Tuđmana su otvoreni samo za promet osobnim vozilima.
Trajekti za otok Pag ne plove. Teretna vozila moraju voziti preko Krka do trajekta na liniji Valbiska-Merag za otok Cres. Otkazano je isplovljavanje trajekta prema šolti.
Odroni zemlje i kamenja mogući su na gorskim cestama te usjecima Jadranske magistrale, a poseban oprez, savjetuju iz HAK-a, poterban je duž dionica Ličke magistrale od Knina do Gračaca.

VRIJEME

Preovladava pretežno sunčano vrijeme, puše jaka i olujna bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 13 stupnjeva.