Četvrtak, 30.11.2017.

Anita Brajković: Kako se voli Domovina


Dicmanjska pjesnikinja Anita Brajković posvetila je pjesmu pokojnom generalu Slobodanu Praljku, koji je jučer popio otrov nakon što mu je Žalbeno vijeće Haškog suda potvrdilo prvostupanjsku presudu od 20 godina zatvora.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjski Odisej na Šetalištu kardinala Stepinca


Osam godina otkako je gradski vijećnik Miro Bulj pokrenuo inicijativu, konačno je odlučeno kako će ugledni hrvatski intelektualac i domoljub Tihomil Rađa dobiti bistu u svom rodnom Sinju.
Tihomil Rađa još je kao dječak izložen represiji i višegodišnjem zatvoru, a kao mladić bio je prisiljen pobjeći u inozemstvo. Tamo se zadržao 35 godina, stekao obitelj, završio visoke škole, izborio se za visoku dužnost u švicarskoj industriji satova, a cijelo to vrijeme bio je i jedan od najaktivnijih promicatelja interesa svoje prave domovine u koju se nije smio vratiti. Hrvatskoj se vratio 1990. godine, nakon prvih demokratskih izbora. Bavio se politikom, publicistikom i novinarstvom. Premda je u tom dijelu svog života živio u Zagrebu, Sinjski Odisej uvijek se vraćao svom Sinju u kojemu je nakon smrti 2002. godine našao i svoje posljednje počivalište – na groblju Sv. Frane, svega nekoliko desetaka metara udaljenom od njegove rodne kuće.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kulturno-duhovna tribina ‘Došašće – višestruko iščekivanje susreta s Bogom’


U organizaciji udruge ‘Cjelovit život’ u petak, 1. prosinca održat će se kulturno-duhovna tribina pod nazivom ‘Došašće – višestruko iščekivanje susreta s Bogom’.
Predavač je fra Gabrijel Jurišić, a prigodne tekstove je odabrala profesorica Helena Budimir. Svoj doprinos ovom događanju dat će višestruko nagrađivane i talentirane učenice Klara Cvitković i Tina Blajić. Predavanje će se održati u Dvorani Posljednje večere.
IZVOR: WWW.FERATA.HR