Petak, 30.11.2012.

Sinj: Predstavljanje knjige Marka Marina Vuce "Hrvatu je dosta tuđeg jarma"

Ovo je jedinstvena knjiga, pisana od naroda za narod - to je povijest Domovinskog rata ispričana u iskrenim stihovima narodnog deseterca iz pera starog i mudrog čovjeka s Vojnića, i to čovjeka bez gotovo ikakvog formalnog obrazovanja. Ukratko, manja Odiseja Domovinskog rata.
Predstavljanje će se održati u petak 30. studenoga 2012. u Dvorani Gospe Sinjske u Franjevačkom samostanu u Sinju. Predstavljači su prof. fra Gabrijel Hrvatin Jurišić, mag. phys. Mislav Cvitković (urednik knjige) i Marko Marin Vuco (autor).

U subotu Sinjska noć u Zagrebu

Kluba Sinjana Zagreb i ove godine organizirao je tradicionalno druženje 'Sinjsku noć'.
Ovogodišnja Sinjska noć održat će se u subotu, 01. prosinca u restoranu 'Gastro globus' s početkom u 20 sati. Tijekom večeri okupljene će zabavljati klape Sinj i Kampanel. Kako doznajemo, i ove godine vlada veliki interes za Sinjsku noć, no u prodaji je još određeni broj ulaznica. Svi oni koji žele doći na Sinjsku noć mogu se javiti na broj mobitela 091/751-8654 ili na mail kluba klub.sinjana@gmail.com.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: KBK Knez nastupa u Slunju

U Slunju, 01. prosinca 2012.godine, održati će se kickboxing "Otvoreni kup - Slunj 2012", na kojem će nastupiti i KBK Knez.

Pod vodstvom trenera Ljube Kneza nastupit će i naš sinjski KBK "Knez" i to u sljedećem sastavu: Luka i Matej Knez, Angela Macan, Anđela Kelava, Luka Jukić, Jozo Stupalo, Mate Labrović, Mislav i Mario Mastelić te Marin Cvrlje.

Natjecanje će se održavati u kategorijama semi, light, te kick-light contacta, ovisno o dobnoj i težinskoj skupini natjecatelja.

Kao i na dosadašnjim natjecanjima, KBK "Knez" očekuje sraz sa jakim i iskusnim borcima iz cijele Hrvatske, ali i zadovoljstvo na kraju turnira kada se vrate kući s pregrštom odličja.

Izvršni organizator natjecanja je "KBK Tigar-Slunj", a sve pod pokroviteljstvom Hrvatskog kickboxing saveza.
IZVOR: WWW.FERATA.HR  

Dostava podataka o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite

Građani koji imaju registrirano oružje, dužni su do 5. prosinca 2012. godine obavijestiti policijsku upravu ili policijsku postaju o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite.
Građani koji imaju registrirano oružje, a promijene izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite, dužni su o toj promjeni u roku od 60 dana izvijestiti policijsku upravu ili policijsku postaju o nastaloj promjeni.
Građanima koji ne postupe kako je opisano, dakle ne dostave nadležnoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji podatak o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, odnosno o promjeni izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite, ukinut će se oružani list te oduzeti oružje.
Navedeno se odnosi na sve vlasnike oružja bez obzira je li im je uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja važeće ili je isteklo.
Podatak o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, vlasnici oružja mogu dostavili nadležnoj policijskoj upravi osobno izjavom na zapisnik, pismom, faksom ili e-mailom. Brojevi faxa i e-mailovi policijskih uprava dostupni su na web stranici MUP-a, a možete ih pogledati ovdje.
IZVOR: PU SD

Na večerašnjem koncertu Nenada Bacha gostuje Klapa Sinj



Večeras 20,00 sati u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Nenad Bach i njegovi gosti održat će humanitarni koncert za Dječji dom u Nazorovoj.

Nenad Bach je glazbenik, skladatelj, pjesnik, producent, pjevač te aktivist koji je 1984. g., iz Rijeke odeslio u New York. Bach se ponosi time da je rock glazbenik jer je po njemu to najdemokratičnija glazbena forma koja ne gleda u rasu, religiju ili boju kože, već prihvaća sve koji imaju sličan senzibilitet....