Utorak, 30.11.2010.

Obavijest

U subotu 4.12.2010.g. u Sinju se održava 4. edukativna radionica za udruge. Udruga UTIRUŠ (Uruga tajnika i računovođa u školstvu - Trogir) održat će poludnevnu edukativnu radionicu u prostorijama Crvenog križa Sinj u vremenu od 9-13 sati.Tema radionice:- blagajničko / gotovinsko poslovanje- ugovorni odnosi (ugovor o djelu, autorski ugovor)Radionica je zamišljena kao radno interaktivna radionica na kojoj će se obrađivati konkretni praktični primjeri iz poslovanja udruga, pa se može izravno zatražiti pomoć za konkretne probleme.Pozivaju se sve udruge zainteresirane za sudjelovanje na radionici da obvezno najave svoj dolazak na: udruga.srma@st.t-com.hr ili na mobitel: 095/8272/501.Organizatori radionice u Sinju su Udruga Srma i Mreža udruga Grada Sinja. Radionica je besplatna, a edukacija se provodi u sklopu programa Step kojega financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Deratizacija u Otoku

Djelatnici "Likomed veterine" danas, 30. studenoga, će na području Općine Otok započeti s izvođenjem stambene jesenske deratizacije, koja će se izvršiti antikoagulantima 1. i 2. generacije. Deratizacija počinje od Gale, a potrajat će nekoliko dana. Više informacija može se dobiti na broj telefona 701-400.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dvije prometne nesreće

Na području Glavica sinoć su se dogodile dvije prometne nesreće. U 20 sati i 15 minuta u Gornjim Glavicama došlo je do slijetanja osobnog vozila s ceste, pri čemu je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede U 21 sat i 10 minuta u Donjim Glavicama došlo je do sudara dvaju osobnih vozila, pri čemu je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede. Prema informacijama iz policije, u oba slučaja riječ je o težim tjelesnim ozljedama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Literarni natječaj udruge Srma

Povodom Međunarodnog dana tolerancije 16. studenog, Međunarodnog dana prevencije nasilja nad djecom 19. studenog i Međunarodnog dana dječjih prava 20. studenog Udruga Srma, Sinj dana 16. studenog 2010.g. raspisuje

NATJEČAJ ZA UČENIČKE LITERARNE RADOVE

na temu

''TOLERANCIJA I NENASILNA KOMUNIKACIJA''...

Mlada misa u Otoku nakon 11 godina

SPLIT – jučer su u Splitu u crkvi Svetog Ivana Krstitelja zaređena tri bogoslova za đakone, među kojima je i fra Lukica Vojkovićiz župe sv. Luke iz Otoka.
„Dragi đakoni, potrebni ste službenici prije svega našoj Crkvi, ali i našem društvu kojemu trebaju svjedoci trajnih vrednota: služenja, dobrote, nade i ljubavi“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić prilikom đakonskoga ređenja koje je upriličeno na prvu nedjelju Došašća 28. studenoga u prepunoj crkvi sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku u Splitu. Tom prigodom zaredio je za đakone trojicu bogoslova, dvojicu na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja: fra Ivana Antu Rozića (25) iz hrvatske katoličke misije Bl. Alojzije Stepinac iz Sttutgarta i fra Lukicu Vojkovića (26) iz župe sv. Luke iz Otoka kod Sinja te na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije don Franka Prnjaka (24) iz splitske župe sv. Andrije na Sućidru. U slavlju je sudjelovalo oko dvadeset svećenika, odgajatelja i profesora na čelu s nadbiskupom Barišićem, provincijalom fra Željkom Tolićem, pastoralnim vikarom mons. ...

Stanje na cestama

Zbog najavljenog snijega vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez zimske opreme.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- ŽC 6055, Oklaj-Kistanje, zbog odrona. Obilazak je preko Knina.
IZVOR: HAK