Ponedjeljak, 30.11.2009.

DOBRA VIJEST IZ SINJA Unitas preuzima 'Dalmatinku' i nastavlja proizvodnju konca

Zagrebačka tvrtka Unitas preuzet će Dalmatinku i nastaviti proizvodnju konca, a 200 radnika koji su otvaranjem stečaja nad Dalmatinkom Novom otišli na Zavod za zapošljavanje imat će prednost i bit će prvi zaposlenici. Ovih 200 radnika dobit će posao u roku od šest mjeseci.

To je u ponedjeljak na sjednici Gradskoga vijeća Sinja izjavio gradonačelnik Ivica Glavan izvještavajući vijećnike da je gradska izvršna vlast s Unitasom utanačila sve detalje o kojima nije željela izvještavati javnost dok rješenje o otvaranju stečaja nad Dalmatinkom Novom nije postalo pravomoćno.

Unitas je, kazao je Glavan, zainteresiran za kupnju Dalmatinke kao tehnološke cjeline i spreman je uložiti velika sredstva u tenološku obnovu sinjske tvornice. U kontekstu realizacije ovoga za Sinj važnog projekta Glavan je kazao da je zatražio hitni sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor.
T. PAŠTAR / EPEHA
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

HUMANITARNA AKCIJA PRIKUPLJANJA SREDSTAVA

HUMANITARNA AKCIJA PRIKUPLJANJA SREDSTAVA MARIO EFENDIĆ – za operaciju
Žiro račun – Splitska banka: 2330003-3242670728.
MARIO EFENDIĆ je mladić iz Sinja koji je prije dvije godine u nezgodi slomio vrat i ostao nepokretan. Snažnog duha, vedre naravi i britkog uma hrabro se bori sa svojim stanjem u kojem trpi i velike bolove. Nadu u poboljšanje stanja i ozdravljenje daje mu operacija u Pekingu u Kini. Za operaciju je potrebno prikupiti oko 250.000,00 kuna, a to obitelj Efendić ne može sama. Potrebna joj je naša pomoć.
HUMANOST JE DJELOVANJE. DJELOVANJE JE ODABIR.
ODABERITE JOŠ DANAS – BUDITE MARIOV DOBRI ANĐEO!
Uplate na račun otvoren za ovu namjenu:
Žiro račun – Splitska banka: 2330003-3242670728.

Dio radnika SMS-a odlučio pokrenuti stečajni postupak tvrtke

Nakon što im Uprava tvornice nije dala odgovore o isplati zaostalih plaća i otpreminina, te im najavila kako od pokretanja proizvodnje neće biti ništa, dio radnika SMS-a odlučio je pokrenuti stečajni postupak tvrtke.  Slučaj je preuzeo odvjetnik Zoran Vujanović, koji je ujedno i odvjetnik radnika Dalmatinke Nove. Radnici SMS-a potražuju plaće od srpnja te su uvjereni kako je jedini mogući način da dođu do svojih potraživanja otvaranje stečaja.

Obavijest

Danas, 30. studenoga, počelo je cijepljenje protiv gripe H1N1 ranjivih skupina građana. Iz prve pošiljke pristigle u sinjsku ispostavu Zavoda za javno zdravstvo obiteljskim liječnicima je podijeljeno 900 doza cjepiva. Cijepljenje je besplatno.

Obavijest

Općina Dicmo objavila je natječaj za studentske i učeničke stipendije. Pravo na stipendiju u mjesečnom iznosu od 400 kuna, imaju učenici druge, treće i četvrte godine srednje škole čiji prosjek ocjena iz prošle godine iznosi najmanje 4,50.                                                 
Stipendije će primati i redoviti studenti prve godine studija čiji prosjek ocjena iz prethodne godine iznosi 4,50, te redoviti studenti viših godina dodiplomskih i stručnih studija te diplomskih studija. Osnovica za stipendiju iznosi 400 kuna, a konačan iznos ovisit će o koeficijentu, odnosno uspjehu.

Božićno–novogodišnji blagdani

Za potrebe održavanja Božićnog kulturno–zabavnog programa iz sinjskog proračuna bit će izdvojeno 40-tak tisuća kuna. Od četvrtka, 3. prosinca do 29. prosinca u Sinju će biti nekoliko predstava, izložbi i koncerta. Počelo je ukrašavanje grada povodom predstojećih božićno–novogodišnjih blagdana. Ove godine se nije išlo u investiciju nabavke novog nakita, osim na jelku, visoku 10–ak metara, koja je postavljenja na Pijaci. Ukrašavanje gradskih trgova i ulica trebalo bi biti gotovo do kraja tjedna.

Sport

Alkar je u susretu 7.kola A2 košarkaške lige pobijedio ekipu Pet bunara 70-60.
U utakmici 10. kola 2. Hrvatske rukometne lige jug, Kamičak je jučer u Splitu izgubio od Krilnika 27:22.  Detaljnije o sportskom vikendu poslušajte u dnevniku HIT Radija od 16 sati.