Petak, 30.11.2007.

ODRžANA 67. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA

Danas, 30. studenoga, održana je 67. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja za koju je bio predviđen dnevni red od 5 točaka. Na sjednici je utvrđen Prijedlog proračuna Grada Sinja za 2008. godinu, koji bi trebao iznositi 85 milijuna 986 tisuća kuna. Prihvaćen je i prijedlog Izmjena programa održavanja komunalne infrasturkture za ovu godinu.

Poglavarstvo je upoznato i s Izvješćem o natječaju za stipendije studenata u tekućoj akademskoj godini. Od 71 studenta koji su prošle godine primali stipendiju, ove godine ih je to pravo zadržalo 47. Za uspješne i darovite studente tijekom trajanja natječaja pristigla je 31 prijava, od čega 4 studenta ne ispunjavaju uvjete. Za studente iz obitelji lošijeg imovinskog stanja pristiglo je 28 prijava, od čega 9 ne ispunjava uvjete natječaja. Za studente HRVI nije pristigla niti jedna prijava, a za studente iz obitelji sa sedmero i više djece pristigle su dvije prijave.

Prihvaćena je zamolba tvrtke «TIM sport» d.o.o. te će Grad Sinj uplatiti 50.000,00 kuna poduzeću «VODOVOD I čISTOćA» Sinj, tj. dio duga navedene tvrtke.

KONFERENCIJA ZA NOVINAREPredstavnici Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove i SSSH te pravni zastupnik radnika, odvjetnik Zoran Vujanović održali su konferenciju za novinare na kojoj su radnici dali potporu odvjetniku Vujanoviću kojeg je jučer prozvao predsjednik HUS-a Ozren Matijašević zbog navodne zlouporabe punomoći radnika za pokretanje stečaja i potraživanje plaća. Odvjetnik Vujanović je najavio privatne tužbe te rekao kako već dva mjeseca dobiva anonimne prijetnje preko mobitela i da mu se vjerojatno prisluškuju telefoni. «Sumnjam u to da se radi o nekoj grupaciji kojoj ne odgovara stečaj a sve je vezano uz rasprodaju nekretnina i pokretnina u tvornici». Rekao je Vujanović. Sindikalni čelnici Iva Radonja i Ivo Delonga ustvrdili su kako HUS ne radi na dobrobit radnika Dalmatinke nego za nečiji privatni interes te da su oni već prije dogovorili s poslodavcima isplatu plaća, a sada je HUS taj rok prolongirao.

OBAVIJEST

Povodom međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i «16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja protiv žena» Udruga Srma Sinj organizira edukativnu radionicu «Za nasilje nema opravdanja» i podjelu edukativnih materijala. Edukativna radionica održati će se danas u Galeriji Galiotović u 18 sati, edukativni materijali dijelit će se u subotu na sinjskoj pijaci od 10 do 12 sati.

MISA ZADUšNICA

U svetištu čudotvorne Gospe Sinjske danas u 18,00 sati služit će se misa zadušnica za fratre iz Cetinske krajine, koji su ubijeni u Drugom svjetskom ratu i poslije rata.
Iz Provincije Presvetoga Otkupitelja, sa sjedištem u Splitu, komunističko - partizanska vojska ili režim ubili su 44 svećenika franjevca. Među njima je bilo 19 fratara rodom ili po službi iz Cetinske krajine.

KINO DANAS

Danas u gradskom kinu gostuje Gradsko kazalište mladih s predstavom Luigija Pirandella «čovik zvir i kripost», redatelja Vanče Kljakovića. Početak predstave je u 19,30 sati, a ulaznice se u predprodaji mogu nabaviti u knjižarama Duga i Axel.

SPORT

Sutra, 1. prosinca, u 13 sati na rasporedu je posljednje kolo ovog dijela prvenstva 3. HNL jug. Na Gradskom stadionu igraju Junak i Neretva, a u Kaštel Starome Val i Hrvace.

Alkar susret sedmog kola A1 košarkaške lige igra u nedjelju s početkom u 20 sati u Zadru protiv Borika, dok sutra s početkom u 18 sati u A2 ligi također u Zadru igraju ekipe «Pet bunara» i triljska Cetina.

Sutra, 1. prosinca, su na rasporedu susreti drugo ligaškog rukometnog natjecanja. Rukometašice Sinja u 17,30 sati dočekuju Orkan dok Cetina gostuje kod Vrgorca. Kod rukokmetaša Kamičak u 19,30 sati u Sinju igra protiv šibenika, a a u Trilju u 17 sati se sastaju Cetinka i Adria Chem iz Kaštela.

U natjecanju druge kuglačke lige, kuglači Sinja poraženi su u Zadru od ekipe Donat zaštite 5:3, a sutra u istom natjecanju u Zadru se sastaju Gorica i Vrni iz Trilja.