Četvrtak, 30.11.2006.

SASTANAK GRADONAčELNIKA NIKOLE TOMAšEVIćA I SABORSKOG ZASTUPNIKA JURE BITUNJCA SA DAMIROM POLANčECOM

Gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević i saborski zastupnik Jure Bitunjac jučer su u Zagrebu razgovarali sa potpredsjednikom Vlade za gospodarstvo Damirom Polančecom. Kako je i najavljeno tema razgovora bila su gospodarski projekti u gradu s naglaskom na gospodarsku zonu Kukuzovac. Kako nas je informirao Jure Bitunjac potpredsjednik Polančec istaknuo je da će ministarstvo financijski pomoći pri realizaciji zone te da se očekuje kako će već u prvom kvartalu sljedeće godine gradu doznačiti oko 2 milijuna kuna za realizaciju projekta. Kroz nekoliko sljedećih razgovora trebalo bi se riješiti i pitanje prelaska vojarne Ivaniša Nelipića u gradske ruke.
Gradonačelnik Tomašević izvjestio je potpredsjednika Vlade i o stanju u sinjskom Autprijevozu kao i u tvornici konca Dalmatinka Nova.

BLAGOSLOV KRIžA NA MAGLAJU

Na brdu Maglaj, na području Vrdova na Dinari, postavljen je veliki kameni križ u spomen na sve poginule hrvatske branitelje na Dinari povodom akcije «Zima 94» koja je krenula s mjesta na kojem je križ postavljen. Blagoslov križa i polaganje vijenaca bit će u subotu u 11.00 sati. Inicijativni odbor za postavljanje križa poziva sve branitelje da nazoče svečanosti na kojoj će govoriti predsjednik inicijativnog odbora Marko Gojević, zapovjednici akcije «ZIMA 94» i pjesnik Ante Nadomir Tadić šutra. Organizatori upozoravaju sve koji namjeravaju u subotu ići na Maglaj da trebaju odjeću i obuću prilagoditi vremenskim prilikama na planini, te one koji nemaju terensko vozilo da budu spremni jedan dio ići pješice.

POčELA SVINJOKOLJA

Na području Cetinskog kraja počela je svinjokolja. Podsjećamo da je temeljem odredbi Zakona o veterinarstvu, obvezan trihineloskopski pregled svinjskoga mesa. Na pregled je, uz ošit potrebno donijeti i ušnu markicu kako bi se u slučaju pozitivnog nalaza moglo identificirati žarište zaraze.
Trihineloskopski pregled treba se obaviti i kod ulovljene divljači, cijena je 100,00 kuna.

Veterinarska stanica Hrvace obavijestila je kako vrši trihineloskopski pregled svinjskog mesa. Uzorci se uzimaju svakodnevno od 7 do 19 sati, a cijena jednog pregleda iznosi 36 kuna i 60 lipa. Sve informacije mogu se dobiti i na broju telefona 829-556.

SPORT

U područnoj osnovnoj školi u Brnazama večeras, s početkom u 19,00 sati održat će se redovna izborna skupština športskog društva Brnaze.