Srijeda, 30.11.2005.

U SINJU PALO 30 LITARA KIšE

U proteklih 30-tak sati palo je 30 litara kiše po metru četvornom. Nema dojava o poplavljenim područjima. Promet se odvija usporeno, a kolnici mokri i skliski .
Na pojedinim dionicama, pojavljuju se vodeni čepovi, pa iz policije upozoravaju na dodatan oprez.

PREDSTAVLJEN MASTER PLAN RAZVOJA TURIZMA U NAšOJ žUPANIJI

Hotel Alkar domaćin je stručnjacima s područja turizma Splitsko-dalmatinske županije. Nakon jučerašnjeg predstavljanja Master plana turizma Turističke zajednice županije danas će Sinjskim i Cetinskim turističkim djelatnicima biti predstavljene smjernice razvoja Cetinskog kraja.

Master plan turizma predvidja u narednih 10 godina sve turističke investicijske kapacitete usmjeriti ka gradnji visokokvalitetnih manjih hotelskih objekata koji bi trebali imati oko 40-tak tisuća kreveta u hotelima s 4 ili 5 zvjezdica, a istodobno smanjiti pa i zakonski zabraniti gradnju novih aprtmana i naselja.

DAN FRANJEVAčKE KLASIčNE GIMNAZIJE

U Sinjskoj Franjevačkoj klasičnoj gimanziji u tijeku su Dani hrvatskih katoličkih škola. 8 škola iz cijele Hrvatske sudjeluju u manifestaciji do 7. prosinca kada domaćin obilježava Dan gimanzije i Dan sjemeništa.

VIJESTI IZ OTOKA

I općina Otok povodom nadolazećih blagdana kroz prosinac dariva učenike tamošnje osnovne škole kao i djecu iz vrtića. U pripremi je i prigodna predstava a u vrijeme blagdana u športskoj dvorani održat će se prigodni Božićni koncert.
Načelnik općine Branko Samardžić izražava zadovoljstvo izgradnjom kapitalnih objekata u tekućoj godini. Rekonstrukcija niskonaponske mreže, izgradnja vrtića i igrališta, uredjenje središnjeg Trga, u tijeku su radovi na 35 kilovoltnoj trafostanici u Rudi.
Projekcija proračuna za narednu godinu iznosi oko 7 milijuna kuna. Dio novca utrošit će se za novi nogostup prema Kosincu, izradu projektne dokumentacije za radne i gospodarske zone, asfaltiranje lokalnih cesta i slično

POZIV ZA VLASNIKE KNJIžICA ZA PLAVI DIZEL

Na poziv sinjskog Ureda državne uprave o povratku knjižica za plavi eurodizel, korisnici su se bar do sada oglušili. Još je vani oko 500 knjižica s poljoprivrednih gospodarstava, a iz Ureda ističu kako država ove godine neće produživati rok za povrat koji je do Božića. U slučaju nemarnosti gubi se pravo na povlašteno gorivo u narednoj godini.

SUTRA SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Prošlotjedna odgođena sjednica Gradskog poglavarstva održat će se sutra, potvrđuje gradonačelnik Tomašević. Prijedlog Prostornog plana uredjenja grad Sinja, te osnivanje povjerenstva za praćenje izrade GUP-a samo su neke od točaka dnevnog reda.

VRIJEME

Oblačno s kišom i u nastavku dana. Temperature zraka izmedju 8-10 stupnjeva Celzijevih.