Petak, 30.10.2020.

Najava pojačanog nadzora cestovnog prometa


U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija i tijekom ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, a činjenjem kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. Aktivnosti će se također usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. ‘recidivista’.
‘Sve sudionike u prometu podsjećamo na obvezu poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge’, poručuju iz PU splitsko-dalmatinske. 
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dobra ponuda cvijeća uoči blagdana Svih svetih


Kao i svake godine ususret blagdanu Svih svetih i Dušnom danu ulice Sinja preplavili su štandovi s cvijećem i atraktivnim cvjetnim aranžmanima.
Zbog pandemije koronavirusa, a u skladu s važećim preporukama lokalnog Stožer veći broj naših sugrađana, već je pohodio posljednja počivališta svojih najmilijih.
Ponuda je, unatoč prodaji u posebnim okolnostima, uistinu sadržajna. Kao i prošle godine, cvjećari su naglasak stavili na lončanice s cvijećem, jer kako kažu, ostaju duže svježe nego rezano cvijeće koje se vrlo brzo osuši. Za njih se treba izdvojiti od 25 do 50 kuna, ovisno o veličini.  
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR