Srijeda, 30.10.2019.

Predsjednica odlikovala Zorana Omrčena i Josipa Vukovića

 
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je odlikovanja dobrovoljnim darivateljima krvi za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka u 2017. godini, a u povodu nedavnog obilježavanja Dana darivatelja krvi Republike Hrvatske.

Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, za izniman doprinos u humanitarnom djelovanju prije, za vrijeme i nakon Domovinskog rata, promicanje moralnih društvenih vrednota te izgradnju i razvitak odnosa Republike Hrvatske s drugim zemljama, odlikovan je prim. Josip Jelić, a Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, za osobite zasluge u humanitarnom radu i djelovanju te promicanju moralnih i društvenih vrednota, gospodin Robert Markt.

Za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka više od stotinu puta za muškarce, odnosno više od sedamdeset pet puta za žene, predsjednica Grabar-Kitarović odlikovala je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske 137 dobrovoljnih darivatelja krvi. Među darivateljima koji su krv dali više od 100 puta su i dva Sinjanina Zoran Omrčen i Josip – Joko Vuković.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Igor Grubić u Galeriji Sikirica

 
Danas se nastavlja se program ‘Jesenjarenje u Galeriji Sikirica’ i to gostovanjem svjetski poznatog hrvatskog umjetnika, Igora Grubića. Publika će prvo zajedno s autorom pogledati film ‘Spomenik’ (2015.) za čiju je realizaciju nagrađen vjerojatno najvažnijom hrvatskom nagradom u području umjetnosti, nagradom HT-a za suvremenu umjetnost.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR