Utorak, 30.10.2018.

Nevrijeme prouzrokovalo probleme u isporuci električne energije i rušilo stabla

Jako jugo i jugoistočnjak te obilna kiša koji su jučer i noćas zahvatili područje Cetinske krajine prouzrokovali su probleme u opskrbi električom energijom te su rušili stabla na prometnice.

Zbog kvarova na dalekovodu bez elekreične energije su potrošači na području triljskih naselja Crljen dolac, Čaporice i dio Ugljana, na području Općine Dicmo – u naseljima Kraj, Osoje, Butige i Sušci, u vrličkim naseljima Maovice i Otišić, dio Hrvaca te dio grada Sinja. Osim kvarova na dalekovodu, došlo je i do pojedinačnih kvarova na niskonaponskoj mreži.

Voditelj sinjskog pogona Elektrodalmacije Dražan Šabić kazao nam je kako je dio kvarova saniran, a obzirom da su sve ekipe djelatnika na terenu, očekuje se kako će tijekom dana svi potrošači dobiti električnu energiju.

Jako jugo i jugoistočnjak rušili su stabla na prometnice. Sinjski vatrogasci su sinoć oko 19 sati uklanjali stablo s ceste u sinjskom naselju Medinjak, a pola sata kasnije u Matića ulici u centru Sinja. Jutros oko 4 sata dobili su dojavu o požaru u obiteljskoj kući u Brnazama, u kojoj je došlo do zapaljenja električnih instalacija. Zahvaljujući brzoj intervenciji požar se nije proširio, pa je uništen je samo ormarić s osiguračima.

Ponegdje na prometnicama ima odrona kamenja i zemlje, pa se vozači upozoravaju na oprez.

IZVOR: WWW.FERATA.HR