Petak, 30.10.2015.

Zadnji dan Festivala obrazovanja i znanosti 2015.

Danas je peti i ujedno zadnji dan Festivala obrazovanja i znanosti Sinj 2015 g. Predavanja počinju u 18 sati u Alkarskim dvorima.
Večeras će svi zainteresirani imati čast poslušati prof. dr. Sinišu Volarevića, jednog od najboljih hrvatskih znanstvenika u području istraživanja mehanizama važnih za nastanak raka. Prof. Volarević poznat je u Hrvatskoj i svijetu po svojim znanstvenim otkrićima i uistinu će biti zadovoljstvo poslušati ga na temu: ‘Koliko razumijemo uzroke nastanka raka?‘
Nakon predavanja slijedi okrugli stol na temu kvalitete hrvatskih sveučilišta na kojem će sudjelovati uz vrhunske profesore s međunarodnim iskustvom Sinišu Volarevića i Vlastu Bonačić Koutecky i dva studenta. Kritički osvrt na kvalitetu hrvatskih sveučilišta biti ce veoma zanimljiv kako studentima i roditeljima, tako i svim građanima Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Jozo Kalinić u ‘100 ljudi 100 ćudi’U utorak, 27. listopada u 18:15 sati na Prvom programu Hrvatskog radija, u okviru ciklusa Oda-birano, premijerno je emitiran dokumentarac ‘Sinjske alke zvukolici’, o glazbi i zvukovima drevne viteške igre – od zova trube, mačkula, do koračnica i glazbe za pogodak.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjske alke zvukolici

U utorak, 27. listopada u 18:15 sati na Prvom programu Hrvatskog radija, u okviru ciklusa Oda-birano, premijerno je emitiran dokumentarac ‘Sinjske alke zvukolici’, o glazbi i zvukovima drevne viteške igre – od zova trube, mačkula, do koračnica i glazbe za pogodak.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR