Četvrtak, 30.10.2008.

JAKO JUGO IZAZVALO PROBLEME U OPSKRBI ELEKTRIčNOM ENERGIJOM

Jako jugo, koje puše na sinjskom području, prouzrokovalo je probleme u opskrbi električnom energijom na području Kamenskog te dijelu Brnaza i Turjaka. Jutros oko 5,00 sati bez električne energije su ostali potrošači na Kamenskom, gdje je došlo do pucanja električnog stupa i vodića 10-kilovoltnog dalekovoda. Oko 11,00 sati vjetar je polomio stup električne energije u naselju Vlastelice u Turjacima. Bez električne energije su potrošači na području dijela Brnaza i Turjaka. Dežurna ekipa sinjskog pogona Elektrodalmacije je na terenu i ugrađuje betonski nogar. Očekuje se da će kvar biti uklonjen tijekom dana. Mjestimice ima i kvarova na niskom naponu.

ODRžANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA TRILJA

Triljski su vijećnici na današnjoj sjednici usvojili izmjene i dopune Prostornog plana Grada Trilja. Prema tim izmjenama i dopunama stvoreni su preduvjeti za proširenje Gospodarske zone čaporice na oko 13 hektara, te proširenje zone dozvoljene stambene gradnje, u svim triljskim naseljima. Na današnjoj sjednici prihvaćen je i prijedlog prema kojem se investitori u Gospodarskoj zoni čaporice oslobađaju plaćanja dijela komunalnog doprinosa. Investitori koji se bave proizvodnim djelatnostima bit će oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od 80%, uslužne djelatnosti 50%, a investitori koji će poslovne prostore koristiti za skladišta oslobađaju se plaćanja komunalnog doprinosa za 25%.

NK JUNAK POSTAJE šPORTSKO DIONIčKO DRUšTVOJučer, 29. listopada, održana je redovita godišnja skupština NK Junak. Nakon podnesenih izvješća o radu i financijskog izvješća te prihvaćanja od članova Skupštine raspravljalo se o odluci o preoblikovanju Udruge NK Junak u športsko dioničko društvo. Nakon što je predsjednik kluba Snježan šentija sve nazočne upoznao s aktivnostima koje klub provodi Skupština je jednoglasno prihvatila odluku o početku preoblikovanja kluba u športsko dioničko društvo. Predsjednik šentija je kazao kako je "Junak" administrativnim putem ušao u 2. ligu, no klub se financijski, igrački i organizacijski konsolidira. Skupština je postavila nekoliko ciljeva, a jedan od njih je donošenje odluke o početku preoblikovanja Udruge u športsko dioničko društvo. O ovoj Odluci Skupština NK Junak izvjestit će Gradsko poglavarstvo i vijeće. šentija je kazao kako od gradskih vlasti ne očekuje zapreke.

10. GODIšNJICA RUKOMETNOG KLUBA "KAMIčAK"


FOTO: www.sinj.hr

Rukometaši Kamička obilježavaju desetu godišnjicu postojanja rukometnim turnirom u športskoj dvorani. Turnir započinje u 16 sati i bit će revijalnog karaktera, a osim rukometaša Kamička nastupit će "Karlovac" i "Split".

SPORT

Jučer, 29. listopada, su odigrani susreti drugog kola županijskog rukometnog kupa. U Splitu je prvoligaš Split pobijedio Kamička 40:24, a u Sinju su rukometašice Sinja poražene od Splita MC 25:35.

U borbu za vrh tablice treće HNL-jug danas, 30. listopada, kreću i nogometaši NK Hrvace koji će na svom travnjaku u 14.30 sati ugostiti Primorca iz Biograda.

U okviru A1 košarkaške lige sutra, 30. listopada, će se u 4. kolu od 19 sati u šibeniku sastati "šibenik" i "Alkar".

OBAVIJEST

"Likomed veterina" i danas, 30. listopada, u Otoku provodi stambenu deratizaciju. Za dodatna pitanja nazovite broj 701-400.

KINO DANAS

I danas u gradskom kinu ljubitelji akcije od 19.30 sati moći će pogledati film "Hellboy 2".