Utorak, 30.10.2007.

ODRžANA 65. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA

Danas je održana 65. sjednica Gradskog poglavarstva. Jedina točka dnevnog reda bila je: Izmjene i dopune Proračuna za 2007. godinu. Jednoglasnom odlukom Gradskog poglavarstva Grada Sinja izglasane su Izmjene i dopune Proračuna za 2007. godinu te je isti smanjen je za oko 9 milijuna kuna. Planirani dio Proračuna trebao se utrošiti za projekte u Gospodarskoj zoni Kukuzovac te za izgradnju sportske dvorane, a trebao se namaknuti kreditnim zaduživanjem.

DRUGO ROčIšTE U SLUčAJU TUžBE IVE RADONJE PROTIV POSLODAVACA "DALMATINKE NOVE"

Na Općinskom Sudu u Sinju danas u 12 sati i 15 minuta započet će drugo ročište u slučaju tužbe predsjednice podružnice Nezavisnih sindikata Ive Radonje protiv poslodavca «Dalmatinke nove» braće Ladinni. Na prvom ročištu nije se pojavio Gianfranco Ladini, kojeg Radonja tuži zbog izvanrednog otkaza kojeg je dobila prije nekoliko mjeseci. Prije ročišta Iva Radonja izjavila je kako očekuje da će presuda biti u njenu korist s obzirom da su joj poslodavci uručili izvanredni otkaz koji je protivan zakonu o radu.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas s početkom u 13,00 sati u vijećnici Grada Sinja održat će se 65. sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj će se raspravljati o samo jednoj točki dnevnoga reda: Utvrđivanje prijedloga Izmjena i dopuna Proračuna Grada Sinja za 2007. godinu.
Izmjenama i dopunama proračuna za ovu godinu planira se smanjenje ukupnih proračunskih prihoda za 9,99 %.

"IZBORI 2007."

S radom je počelo Državno izborno povjerenstvo u 9. izbornoj u čijem su sastavu gradovi i općine s područja Cetinskoga kraja. Sjedište izbornog povjerenstva 9. izborne jedinice je u Zadru, a stalni član povjerenstva je i Nataša Delonga - sudac općinskog suda u Sinju.

Sjedište izbornih povjerenstava za grad Sinj nalazi se u zgradi gradske uprave. Određene su i kontakt osobe za gradove i općine . Za Grad Sinj kontakt osoba je Mirjana Vučinović tel. 708-622,za Grad Trilj Stipe Roguljić tel.831-198,za Grad Vrliku Milan šabić tel. 827-240,za općinu Otok kontakt osoba je Zorica šentija tel.835-088,za Hrvace Zoran Zorica tel 829-005 te općinu Dicmo Marko Vukas 837-466.

Nakon što stranke predaju svoje liste, zaključno u ponoć 31. listopada, te po isteku 48 - satnog vremena za prigovore i žalbe, izborno povjerenstvo iznijet će detaljne upute o pripremi i provedbi izbora, uključujući objavu izbornih lista i biračka mjesta.

NATJEčAJ ZA STIPENDIRANJE UčENIKA I STUDENATA

Općinsko poglavarstvo Dicma raspisalo je natječaj za stipendiranje učenika i studenata. Natječaj traje do 15. studenog ove godine. Stipendije će se dodjeliti za pet učenika 2,3 i 4 razreda srednjih škola, te za deset redovitih studenata. Sve informacije po pitanju podnošenja zahtjeva mogu se dobiti na tel.837-466.