Ponedjeljak, 30.10.2006.

ODRžANA 4. žUPANIJSKA SKUPšTINA MLADIH HRVATSKIH LIBERALA HSLS-a



Dana 28.10.2006. godine u 19.00 h u Galeriji Galiotović u Sinju održana je
četvrta županijska Skupština MHL-a. Skupštini su prisustvovali predsjednik ž.V. HSLS-a dr. Ivo Vuković, tajnik ž.V. Snježan šentija, predsjednik foruma mladih SDP-a Sinja Jerko Breko, te mladi članovi HDZ-a Ivan čarić i Ivana Duvnjak. Pred 60 - tak izaslanika birano je novo vodstvo Mladih Hrvatskih liberala HSLS-a iz pet ogranak i to; Split, Sinj, Imotski, Kaštela i Trilj.
...

KRONIKA 92

PP SINJ, 29.10.2006.g. oko 16,00 sati, u mjestu Grab, izbio je požar u kući u izgradnji (prizemnica), vl. šezdesetjednogodišnjaka. Očevid će se izvršiti danas tijekom dana.

PP SINJ, 29.10.2006.g. kriminalističkom obradom nad pedesetsedmogodišnjakom utvrđeno je da je istoga dana, u jutarnjim satima, tijekom lova, iz vatrenog oružja ispalio hitac, prilikom čega je sačma pogodila šezdesetdvogodišnjaka. Konstatirane su mu TTO - krvarenje u desnom oku. Vatreno oružje je oduzeto, a protiv navedenoga je podnesena KP-a iz čl. 263. /Općeopasna radnja/ KZ-a redovnim putem.

IZVOR: PU SD

DANAS POčINJE "NACIONALNI PROGRAM RANOG OTKRIVANJA RAKA DOJKE"

Danas počinje provedba Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Prvi pozivi za pregled, u kojima je navedeno vrijeme i mjesto pregleda mamografije, već su upućeni poštom. Sve informacije o pregledu mogu se dobiti na besplatni broj telefona Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko - dalmatinske županije 0800-600-707.
Programom bi se obuhvatilo 2270 žena s područja Cetinskog kraja za koje je pregled organiziran u sinjskoj ispostavi Doma zdravlja.

BLAGDAN SVIH SVETIH I DUšNI DAN

Prigodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana predstavnici gradskog poglavarstva grada Sinja u srijedu će u 8,30 položiti vijence na središnjem križu groblja Svetoga Frane, a u 9 sati i 15 minuta na spomeniku hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu. Svetu misu za sve poginule i umrle hrvatske branitelje služit će župnik fra Nikica Ajdučić u 10,00 sati u Crkvi Gospe Sinjske.

OBAVIJEST

Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga, odlukom gradskoga poglavarstva Grada Sinja, trgovine će moći raditi od 7,00 do 13,00 sati.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima bez napajanja električnom energijom danas i sutra bit će potrošači u Jabuci, zaseoci Grubušić - čabo i Kutlešić, od 8,00 do 15,00 sati, te potrošači na području naselja Ruda Mala - Ribnjak, zaseoci Botica, Projić, Radman, Tadić i Putnik, od 8,30 do 14,30. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi za naredni dan.

SPORT

U 12. kolu 3. HNL - jug Junak je na gradskom stadionu rezultatom 1 : O pobijedio nogometaše Vala iz Kaštel Staroga.
U suretima 4. NL Hrvace su u Raštanima pobijedile Raštane 3 : 1. Glavice su na svom terenu bile bolje od DOšK-a - 2 : 1. Nogometaši OSK-a u Otoku su
S 4 : 0 pobijedili Hrvatskog dragovoljca.

U drugoligaškom odbojkaškom drebiju odbojkašice Sinja su poražene od Mokošice 3 : 0.

Iz rukometnih susreta izdvajamo uspjeh Cetinke koja je u Splitu pobijedila ekipu Split 2 - 22:20.
O ovim i drugim sportskim susretima više nakon Vijesti u emisiji Time out HIT Radija.