Četvrtak, 30.09.2010.

Reagiranje sinjskog HSLS-a na priopćenje Nataše Poparić

Priopćenje Nataše Poparić predstavlja duboki mrak demokracije. Umjesto odgovora, ona je u maniri Gulaga, montiranih procesa i prijekog suda optužila, osudila i objavila presudu: ukrali, pronevjerili milijune, politički se prostituirali i potom sakrili....

Pregled povijesti grada Trilja - Martin Vrgoč23 Rujna (19,00) u kino dvorani Trilj predstavljena je knjiga "Pregled povijesti grada Trilja" autora Martina Vrgoča, uz prigodnu predstavu "Povijest uživo" u režiji Rade Perkovića. Predstavljači knjige: akademik Nenad Cambi, don Stipe Ljubas, prof. Marijan Sikirica i prof. Ante Burin su u svom "emotivnom" i iscrpnom nastupu prezentirali slijed događanja i okolnosti oko samog povoda da jedno ovakvo djelo zaista ugleda svjetlo dana, te neke povijesne činjenice na kojima se ova knjiga bazira.

Knjiga je tiskana povodom 800-te obljetnice prvog spomena Trilja u pohrvaćenom obliku (1210-2010), te je plod višegodišnjeg autorovog rada na izučavanju bogate prošlosti vlastitog zavičaja. Pisana je jednostavnim stilom a koncipirana je po principu školskih udžbenika. Pruža čitatelju pregled povijesti Trilja od prvih tragova čovjekove prisutnosti na ovom prostoru pa sve do današnjih dana. Njen sadržaj i obujam uvjetovani su dosadašnjom poznatom i obrađenoj povijesnoj građi sa prostora Cetinske krajine.
IZVOR: SLUŽBENE STRANICE GRADA TRILJA

Tvrtka “Frigus Lumen” iz Obrovca Sinjskog poslala je pismo namjere za otkup Dalmatinke Nove kao tehnološke cjeline

Tvrtka “Frigus Lumen” iz Obrovca Sinjskog poslala je pismo namjere za otkup Dalmatinke Nove kao tehnološke cjeline. Kako doznajemo od predsjednice Odbora vjerovnika Dalmatinke Nove d.d u stečaju Ive Radonje  tvrtka je za otkup ponudila 30 milijuna kuna uz zadržavanje radnika ili njihove djece na poslu. U pismu namjere “Frigus Lumen” traži izlaz na ulicu Domovinskog rata, granicu od 6 metara  sa sjevernim susjedom zbog slobodne komunikacije, od  Grada traže da im se pomogne u dobivanju koncesije na vodu u krugu tvornice te da grad izgradi trasu na istočnom dijelu.
Iva Radonja kaže kako je  ponuda od 30 milijuna svakako bolja od Unitasove, no realna cijena za otkup bi bila 50 milijuna. Zainteresirana tvrtka zatražila da se što prije sastane sa stečajnim sudcem Ivanom Basićem.

Kardinal Angelo Soldano u Svetištu Gospe Sinjske predvodit će liturgijsko slavlje 5. listopada

Dekan Kardinalskog zbora, dugogodišnji državni tajnik sv. stolice uz Papu  najzaslužniji za priznanje Hrvatske Kardinal Angelo Soldano  u Svetištu Gospe Sinjske  u utorak 5. listopada  od 18 sati predvoditi će liturgijsko slavlje-izvijestili su iz Sinjskog Svetišta.

Svečana priprava za Gospu od Ružarja počinje u župi Bajagić-Obrovac

Svečana priprava za Gospu od Ružarja  počinje u župi Bajagić-Obrovac. Trodnevna duhovna obnova započinje danas, 30. rujna, od 17,oo sati krunicom i svetom misom koju će predvoditi don. Jozo Gojsalić župnik Bitelića.

Obavijest

Odgođeno je predavanje  prof. dr. sc. Dragana Poljaka koje se  trebalo održati  u dvorani Franjevačkog samostana u Sinju u (petak) u 12. oo sati na temu: utjecaj elektromagnetskog zračenja (mobiteli, mobilne stanice,…) na ljudski organizam.

Promocija knjige admirala Davora Domazeta Loše

Danas, 30. rujna, će se u Alkarskim dvorima s početkom u 19 sati u organizaciji Matice Hrvatske održati promocija knjige admirala Davora Domazeta Loše “Domovinski rat 1991.-1995. strateški pogled“.