Srijeda, 30.09.2009.

Konferencija za novinare

Nositelj liste HčSP, HPP i HDS, gradski vijećnik Miro Bulj, sutra, 1. listopada, će održati tiskovnu konferenciju, na kojoj će govoriti o stacionaru i rodilištu u sinjskoj ispostavi županijskog doma zadravlja. Konferencija će se održati u prostorijama HčSP-a u 09,00 sati.

Blagdana Gospe od Ružarja

U Vrlici u okviru proslave Dana Grada Vrlike i blagdana Gospe od Ružarja u petak počinje memorijalni turnir "Ive Lelas 2009.". Turnir će početi od 16 sati. U okviru turnira održat će se natjecanja u malom nogometu, balotama, potezanju konopa i bacanju kamena s ramena.

Sutra, 1. listopada, u župi Bajagić Obrovac počinje trodnevna priprava vjernika za blagdan Gospe od Ružarja koji se obilježava u nedjelju 04. listopada. Svete mise počinju u 17,30 sati. Krunicu i misu predvoditi će i propovjedati fra. Blaž Toplak profesor na franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju. Svečano misno slavlje biti će u nedjelju u 10,30 sati.

Obavijest

Sutra, 1. listopada, počinje tečaj za trudnice koji će se održavati u sinjskom rodilištu u trajanju od deset školskih sati. Na tečaju sudjeluju ginekolozi, pedijatri i medicinske sestre. Također svakog četvrtka u 10 sati u rodilištu se održavaju grupe za potporu dojenja, više informacija može se dobiti u sinjskom rodilištu na broj 708-054 ili na brojevima telefona ginekoloških ambulanti.

željko ćurković najbolji učenik Dalmacije

željko ćurković, učenik 3. razreda sinjske Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića, najbolji je učenik Dalmacije u kategoriji trogodišnjih srednjih škola. Natječaj je provela Slobodna Dalmacija za školsku 2008./2009. godinu.

Obavijest

Građani i pravne osobe s prebivalištem na području Cetinske krajine, kojima nije dodjeljen osobni identifikacijski broj-OIB, ili nisu preuzeli potvrdu o njemu, trebaju se javiti u Poreznu ispostavu Sinj danas od 8,00 do 19,00 sati ili u subotu od 8,00 do 14,00 sati.

Blagdan Sv, Jeronima

Trilj i Dugopolje danas slave blagdan svetoga Jeronima, suzaštitnika župa. Sveta misa u Trilju služena je u 10,00 sati na mjesnom groblju. Procesiju i svečanu svetu misu u Dugopolju u 10,00 sati predvodio je prof. don Josip Dukić.
U Dugopolju, na Kutskoj strani, u 16,00 sati će početi natjecanje u gađanju glinenih golubova i 1. turnir u balotama za žene. U 20,00 sati u Domu kulture Dramska udruga Most iz Trilja izvest će predstava Večernja škola 5.

"Dan ružičaste vrpce"

Klub žena liječenih na dojci Sinj poziva vas na sinjsku Pijacu u subotu 3. listopadana obilježavanje Dana ružičaste vrpce.
Već treću godinu za redom Klub želi podsjetiti građane, a naročito žene, na važnost ranog otkrivanja i liječenja raka dojke, a u sklopu nacionalne akcije mreže Europa Donna u koju je uključeno 40-tak gradova. Akcijaće započeti u subotu u 10 sati na sinjskoj Pijaci uzisticanjevelike ružičaste vrpce.članice i volonterke Kluba dijelit će edukativne i informativne materijale, i male ružičaste vrpce kao podsjetnik na redovnu i trajnu brigu o zdravlju. Cilj ovogodišnje akcije jest senzibilizirati javnost za potrebu pružanja psihosocijalne pomoći ženama liječenim od raka dojke i članovima njihovih obitelji te na nužnost uključivanja psihoterapeuta u onkološke timove i savjetovališta. U tu svrhu su udruga Europa Donna Hrvatska i Nacionalno povjerenstvo za psihoonkologiju pripremili program edukacija medicinskih timova koji je odobrilo Ministarstvo zdravstva i koji je namijenjen liječnicima i medicinskih sestrama. Pod sloganom "Više od riječi" u akciju se drugu godinu pridružuju i kompanije Vipnet i Samsung, koje će sav prihod od prodaje mobitela marke Pink Ribbon (Ružičasta vrpca) preusmjeriti u edukaciju osoba koje će raditi u centrima za pomoć oboljelima od raka dojke. Zahvaljujući sredstvima prikupljenima u lanjskoj akciji, kupljen je dijagnostički aparat za šibensku bolnicu. U Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli oko 2.300 žena, a umre njih 900. Broj oboljelih i umrlih raste s dobi, znatnije iznad 50-te godine života, ali se ta dobna granica sve više snižava. Bolest se u Hrvatskoj dijagnosticira u početnom stadiju u samo 41 posto žena, a rano otkriveni rak dojke izlječiv je u 98 posto bolesnica. Dođite u subotu na Pijacuu 10 sati i saznajte nešto o pravovremenoj zaštiti zdravlja žena u akciji DAN RUžIčASTE VRPCE!

Obavijest

Zaklada Kajo Dadić iz Splita danas će u Sinju predstaviti uvjete natječaja 'Naš doprinos zajednici'. Predstavljanje će se održati u 15,30 u gradskoj vijećnici. Zaklada program provodi u četiri dalmatinske županije pružanjem financijske potpore organizacijama civilnog društva pojedinačno do 15.000 kn za najviše 30 odobrenih građanskih inicijativa godišnje. Natječajem će biti dodjeljena bespovratna sredstva za projekte u Dalmaciji. Pozivaju se predstavnici Udruga, Zaklada, vrtića, škola, knjižnica i mjesnih odbora s područja Cetinske krajine da dođu na predstavljanje koje će se održati u Gradskoj vjećnici s početkom u 15,30 i iz prve ruke dobiju informacije o tome koje sve projekte mogu predlagati i na koji način.
Natječaj ovakve vrste Zaklada Kajo Dadić objavljuje dva puta godišnje, a odobrava ukupno 30tak potpora godišnje u visini do 15.000,00 kuna po projektu.