Utorak, 30.09.2008.

GRADONAčELNIK SINJA DR. IVAN NASIć: DOBRA SURADNJA GRADA SINJA I MONTEMARCIANADelegacija Grada Sinja na čelu sa gradonačelnikom dr. Ivanom Nasićem vratila se iz Italije gdje su prisustvovali svečanosti povodom 10 godišnjice potpisivanja sporazuma između Sinja i Montemarciana. Gradonačelnik je istaknuo dobru suradnju među gradovima već dugi niz godina, a tako će se nastaviti i u budućnosti. Osim dobre kulturne i športske suradnje, Montemarciano je pokazao interes za gospodarske teme našega Grada. Tako će se osnovni podaci i aktualnosti o Gospodarskoj zoni Kukuzovac naći i na službenim internet stranicama grada Montemarciana, što će biti informacija i poticaj novim ulagačima.

GRADSKI BAZEN BIT ćE OTVOREN DO VIKENDA

Sinjski Gradski bazen za nekoliko dana trebao bi biti otvoren za korisnike. Iako se najavljivalo kako će bazen već sutra biti u funkciji za korisnike od voditelja doznajemo kako se voda još uvijek zagrijava. Trenutna temperatura vode iznosi 22, a zagrijavat će se do 25 Celzijevih stupnjeva. Optimalna temperatura za kupače trebala bi se postići vrlo skoro tako da će bazen biti otvoren do vikenda.

NOVI UGOVORI O RADU ZA RADNIKE "AUTOPRIJEVOZA"

Općinski Sud u Sinju donio je djelimičnu presudu kojom se usvaja tužbeno traženje radnika "Autoprijevoza" d.o.o. kojom se poništavaju ugovori o radu zaključeni između 21 radnika i tvrtke Autoprijevoz kao nedopušteni. Poslodavcu je Sud naložio da napravi nove Ugovore koji nisu nepovoljniji od uvjeta pod kojima su zasnovani prethodni.

10. OBLJETNICA POSJETA PAPE IVANA PAVLA DRUGOG SOLINU

Povodom desete obljetnice posjeta pape Ivana Pavla Drugoga Solinu, u crkvi Gospe od Otoka, 4.listopada mladi će u 17.30 sati moliti svetu krunicu, a potom će se u 18 sati služiti sveta misa za blagopokojnoga Papu. Poslije svete mise, održati će se prigodni koncert na kojemu će nastupiti VIS-ovi koji su prethodnih godina nastupili na Papa festu, festivalu duhovnih šansona kojim je trajno obilježen Papin posjet Solinu.

10. PAPA-FEST U SOLINU

U nedjelju 5. listopada u športskoj dvorani na Bilankuši u Solinu u 19 sati održat će se 10. Papa-fest. Festival će otvoriti msgr. Ante Ivas, a nastupiti će 15 vokalno instrumentalnih sastava, među kojima i Anđela Kolar s VIS-om Impulsi iz Njemačke, pa će ovogodišnji festival prvi put imati i međunarodni karakter. Kao gost na festivalu nastupiti će Dražen Zečić, a ulaz je slobodan.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE IRENE GRUBIšIć-čABO

U organizaciji Matice Hrvatske iz Sinja i triljskog Gradskog poglavarstva danas, 30. rujna, će svoju drugu zbirku poezije naziva "Otrgnuta tišina" predstaviti triljska spisateljica Irena Grubišić-čabo. Zbirka se sastoji od 92 pjesme raspoređene u trima ujednačenim ciklusima . Predstavljanje će biti u triljskoj Gradskoj knjižnici od 19.30 sati.

OBAVIJEST ZA UčENIKE S PODRUčJA OPćINE HRVACE

Učenici 3. i 4. razreda srednjih škola s područja Općine Hrvace, najkasnije do sutra, 1. listopada, trebaju dostaviti dokumentaciju kako bi ostvarili pravo na besplatan prijevoz. Dokumenti se zaprimaju u zgradi općine od 8,00 do 15,00 sati. Nakon isteka roka učenici neće moći ostvariti pravo na besplatan prijevoz.

KINO DANAS

Još samo danas u Gradskom kinu igra film "Mumija - grobnica zmijskog cara" u 20.00 sati.