Nedjelja, 30.09.2007.

GRUPA "ANđELI"



Nakon desetljeća od raspada ponajbolji pop-rock band dalmatinskog zaleđa, sinjska grupa "Anđeli" ponovo se okupio i počeo raditi novi materijal. Uz provjereni autorski dvojac Vedrana Gavrića i Borisa Domazeta u bandu su novi članovi, bubnjar Marino Strmo ( ex Thompson ) te vokal i gitarista, mladi student ekonomije Marko župić. Anđeli su snimili pilot-singl "Još i sad ( buntovnik )" na kojem je nastupio i Dražen žerić žera i prve reakcije slušateljstva lokalnih radio postaja su odlične. "Snimali smo u studiju Brace škare u Biorinama, a žera i mladi vokal Marko su se odlično uklopili jer dijele slična iskustva koja smo opisali u pjesmi", kaže Boris Domazet koji zajedno s Vedranom Gavrićem dugi niz godina samozatajno djeluje na domaćoj estradi. Njih dvojica su pisali pjesme za Petra Grašu, Prosjak ljubavi i Meri Cetinić, Dišpet, za što su dobili nagrade, surađivali i još surađuju s Vucom, Ninčevićem Islamovićem i drugima. "Sada pripremamo materijal za album, a uskoro ćemo izbaciti još jedan singl, politički angažiranu pjesmu, ali ne želimo otkriti sve da nam netko ne bi ukrao ideju," našalio se Boris Domazet. On dodaje kako je više od polovice materijala gotovo, a sada se "sirovina" dorađuje u studiju. Dok ne rade u studiju Anđeli nastupaju po klubovima u Dalmaciji te prate Alena Islamovića. Anđeli su osnovani 1991.g. i nastupali su na prvom izboru za Miss Hrvatske, te potom na niz domaćih festivala i bili redoviti gost na zabavnom programu HTV-a. Njihova pjesma sjećanja sa prvog CD-a "Niknut će iz pepela" više od pola godine bila je na top listi Radio Splita. Raspali su se 1997.g. a sada osvježeni ponovo ulaze u estradni ring. "Nadamo se da nećemo ponoviti greške iz prošlosti. Ovaj puta bogatiji iskustvom i pomlađeni te usvirani idemo još jednom na scenu. Prema prvim reakcijama slušateljstva imamo razloga biti optimisti," kaže Boris. Za sada poslove grupe vodi bubnjar Marino Strmo koji je zanat ispekao kod Thompsona i koji je u bandu "Katica za sve". Anđeli se nadaju da će do kraja godine završiti svoj drugi album. što se tiče pjesama uz prepoznatljivi pop zvuk i zarazne melodije te ljubavnu tematiku što je odlika ovih romantičara iz Dalmatinske zagore, ovaj puta na CD-u će se naći i nekoliko «rock žestica» a sve začinjeno gitarističkim minijaturama jednog od ponajboljih gitarista Dalmacije Ivana Borovića Bana koji trenutno jazzira u Njemačkoj.
Vito Perić

Trilj: U čaporicama posao za 300 radnika

SV. MIHOVIL U povodu Dana grada Trilja uručene nagrade Dragušici i Lagatoru




TRILJ - Grad Trilj korača krupnim koracima prema gospodarskom i svakom drugom razvitku, rekao je u svojem izlaganju jučer na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada i zaštitnika Trilja Sv. Mihovila gradonačelnik Jozo Sarač.

Kao jedan od pokazatelja razvitka istaknuo je Gospodarsku zonu čaporice u koju su do danas poduzetnici s područja županije, ali i iz Zagreba, Rijeke i inozemstva odlučili uložiti 300,000.000 kuna za gradnju proizvodnih pogona.
Tako će posao dobiti najmanje 300 radnika. Zbog interesa ostalih gospodarstvenika zona će se proširiti za 28 hektara i na Ugljane.

Nagrada grada Trilja uručena je Ivanu đanu Dragušici jer je proljetos spasio dječaka koji se utapao u Cetini te Robertu Lagatoru za gospodarski razvitak njegove tvrtke Jelinak u kojoj su posao dobila 22 radnika. Današnje misno slavlje služit će pomoćni biskup vrhbosanski mons. Pero Sudar.
IZVOR: VEčERNJI LIST