Petak, 30.09.2005.

BLAGDAN SVETOG JERONIMA

Danas je dan Svetoga Jeronima koji je suzaštitnik Dugopolja. Središnja vjerska središnja svečanost počela je u 10 sati procesijom i svetom misom predvodi propovjeda don Miro šestan. Za danas je također najavljen i dugi niz svjetovnih događanja u toj Općini

BLAGDAN GOSPE OD RUžARIJA U BAJAGIćU

U župi Bajagić-Obrovac također se svečano obilježava Gospa od Ružarja. Tamošnji župnik Luka Delić najavio je niz događanja koja počinju u subotu kulturno umjetničkim programom u kojem će nastupiti mnogobrojna kulturno umjetnička društva, narodni pjevači kao i nastup Marka Perkovića Thompsona i Tihe Orlića.

BLAGDAN SVETOG FRANJE U čITLUKU

Proslava blagdana svetoga Franje održati će se u nedjelju drugog listopada u 10 sati u crkvi podignutoj u njegovu čast na čitluku - Jasenskom. Koncelebrirani svetu misu predvodi dr. fra Luka Tomašević

DRžAVNO PRVENSTVO PASA PTIčARA U SINJU

Hrvatski kinološki savez i Hrvatski lovački savez u suradnji s Lovačkim savezom Splitsko-dalmatinske županije i kinološkim društvom Sinj organizira Državno prvenstvo u radu pasa ptičara i Lovno kinološki kup Sveti Hubert.

Na natjecanjima koja počinju od sutra na terenima sinjskog polja predstaviti će se sve županije Hrvatske-sudjeluje 65 natjecatelja sa 116 pasa, a najavljen je dolazak 200-tinjak gostiju, uglavnom eminentnih stručnajka s područja kinologije ali i predstavnika županije- ističe voditelj kinološkog društva Sinj Dalibor Macan.

SPORT

U sinjskoj sportskoj dvorani u subotu 1. listopada u 17 sati održat će se prijateljska utakmica između košarkaškog kluba Alkar i košarkaškog kluba Gruda, člana Prve lige Bosne i Hercegovine.

OBAVIJEST IZ PLANINARSKOG DRUšTVA "SVILAJA"

Planinarsko društvo "Svilaja" Sinj organizira planinarski pohod na Raduhu i Logarsku dolinu u Savinjskim alpama. Polazak je najavljen za petak 7. listopada u 12 sati ispred hotela Alkar. Detaljnije infomacije i prijave u prostorijama društva na Kvartirima svaki dan iza 19 sati.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas pretežno oblačno vrijeme s povremenim kišnim razdobljima. Temperatura zraka do 21 stupanj Celzijev.