Subota, 30.08.2008.

Ugašen požar kod Tijarice

Jutros oko 8,30 ugašen je požar koji je u petak oko 15.30 sati izbio na području Crnopolje-Voštarnica između Tijarice i Voštana. U gašenju požara jutros su sudjelovala i dva kanadera te dva helikoptera. Procjenjuje se da je opožareno između 700 i 1.000 hektara borove i druge mješovite šume, te niskog raslinja. Na terenu dežura 10 vatrogasaca i tri vozila.

Otvorena je državna cesta 220 Trilj-Kamensko koja je zbog požara od sinoć bila zatvorena za sav promet. Osobna vozila upućivala su se na obilazne ceste, a teretna su vozila bila na čekanju. Zbog požara uz državnu cestu za sav promet je bio zatvoren Granični prijelaz Kamensko.

OBAVIJEST

Iz tiska je izišao novi broj informativnog glasila "Kronika Splitsko-dalmatinske županije". Povodom održavanja jedne od sjednica županijskog poglavarstva u Sinju, ovaj 57. broj najviše je prostora posvetio Sinju, njegovoj povijesti, kulturi i događajima vezanima uz Sinj.

SVETA MISA U GALI

Prije 25 godina u naselju Tomaševići u Gali 14 osoba je potvrdilo kako im se ukazala Gospa. Povodom toga događaja danas, 30. kolovoza, u 18,00 sati na mjestu na kojem se, kako kažu, ukazala Gospa održat će se sveta misa. Očekuje se da će u Galu danas doći oko četiri stotine vjernika.

OBAVIJEST

Učenici prvih razreda osnovnih škola u gradu Sinju u ponedjeljak na nastavu trebaju doći u 10,00 sati. Učenici smjene B Osnovne škole Fra Pavla Vučkovića na nastavu trebaju doći u 8, a smjene A u 14,00 sati.

DJEčJA ALKA NA BAZANI

Večeras će se na Bazani U 18,00 sati, u okviru tradicinalne 15. po redu dječje alke, održati natjecanje za čoju. Nadmetanje za slavodobitnika je u nedjelju u 17 sati

SPORT

Na Piketu se održava otvoreno natjecanje padobranaca, tradicionalni 20. po redu Alkarski padobranski kup u disciplini skokovi na cilj. U natjecateljskom dijelu sudjeluje 7 padobranaca. Organizator je Aero klub Sinj.

Na igralištu nogometnog kluba Tekstilac danas, 30. Kolovoza, će se održati 5. kadetski turnir ragbijaša uzrasta 13 i 15 godina. Početak turnira je u 15,00 sati, a nastupit će pet klubova: Sinj, Sisak, Nada iz Splita, Mladost iz Zagreba i Tomislav iz Tomislavgrada.

Junak sutra, 31. Kolovoza, u utakmici 2. kola 2. HNL igra u Zagrebu, na stadionu u Sigetu, protiv Vinogradara.

Na sinjskom stadionu svoje drugoligaške susrete kao domaćin igrat će Trogir. Svoju prvu utakmicu u Sinju igrat će danas, 30. Kolovoza, u 17,00 sati kada dočekuje Segestu iz Siska.

Danas, 30. kolovoza, je na rasporedu 2. kolo 3.HNL Jug, u kojem nogometaši Hrvaca u 17 sati dočekuju ekipu Neretve iz Metkovića.

Sutra, 31. Kolovoza, starta i 4. HNL Jug. Od 17 sati u prvom kolu u Otoku igraju Osk i Orkan iz Dugog rata, a u isto vrijeme na Braču se sastaju Postira Sardi i Glavice.

Danas, 30. kolovoza,u Savskom Marofu poslijepodne vozi se utrka za prvenstvo Hrvatske na kojoj nastupaju članovi MK Cetina iz Graba, Ivan i Petar Kundid. Sutra će u Koprivnici voziti Superkros.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području PP Sinj postavljeni su na D 220, od Trilja do Tijarice. Sutra ujutro će biti na D 220 od Trilja do Kamenskog, a poslijepodne na D -60 od Brnaza do Ugljana.