Četvrtak, 30.08.2007.

BESPLATNI UDžBENICI STIGLI U šKOLE

Besplatni udžbenici za osnovnoškolce stigli su u sve škole na području Cetinskog kraja, te bi u ponedjeljak trebali dočekati učenike na školskim klupama, kazala nam je Ines Brekalo iz poduzeća - distributera udžbenika za područje Splitsko - dalmatinske županije. Napominjemo da se knjige moraju čuvati od oštećenja jer će se na kraju školske godine vraćati.
Distribucija besplatnih udžbenika za prvi razred srednje škole počet će sutra.

OBAVIJEST

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja ove će školske godine, temeljem Pravilnika o socijalnoj skrbi Grada Sinja, sufinancirati kupnju udžbenika učenicima 2., 3. i 4. razreda srednjih škola s prebivalištem na području Grada Sinja. Pravo na sufinanciranje kupnje udžbenika imaju učenici kojima prihod po članu domaćinstva obitelji ne prelazi iznos od 700,00 kuna, a ne ostvaruju ovakvu pomoć po nekoj drugoj osnovi.
Novčani iznos kojim će se sufinancirati kupnja udžbenika utvrdit će Gradsko poglavarstvo na svojoj idućoj sjednici.
Prijave se primaju do 14. rujna, a ostale informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, u sobi br. 37 ili na tel. 708 - 619.

OBAVIJEST

Nezaposlene osobe zainteresirane za stručno osposobljavanje za zanimanja zidar, tesar i armirač, koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, još danas i sutra mogu se prijaviti svom savjetodavcu u ispostavi Zavoda. Uvjeti su najmanje završena osnovna škola, zdravstvena sposobnost, starost do 40 godina i prijava na evidenciji HZZ-a, koji osigurava sve troškove školovanja.

KINO DANAS

U sinjskom kinu danas u 18 sati igra crtani film "Divlji valovi". Film je sinkroniziran na hrvatski jezik

SPORT

žRK Sinj organizator je 13. memorijalnog međunarodnog rukometnog turnira za kadetkinje, koji se održava u čast i spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu s područja Cetinskog kraja. Na turniru će nastupiti reprezentacije Hrvatske i Slovenije, selekcija Dalmacije te rukometni klubovi Podravka, Vukovar i Sinj. Pokrovitelj turnira je grad Sinj.

KRONIKA 92

PP SINJ, Dana 29.08.2007.g. izvršena je kriminalistička obrada nad četrdesetjednogodišnjakom, tridesetčetverogodišnjakom i tridesetšestogodišnjakom. Utvrđeno je da su dana 19.08.2007.g. na području Sinja, lovačkim oružjem vršili protuzakoniti lov. Protiv svih je podnesena KP-a iz čl.258. KZ-a (Protuzakoniti lov) redovnim putem.
IZVOR: PU SD