Srijeda, 30.08.2006.

SKUP GEOGRAFA O CETINI



Više od 180 profesora i nastavnika geografije iz cijele Hrvatske boravit će od danas do subote u Cetinskom kraju, kako bi sudjelovali na znanstvenom skupu posvećenom rijeci Cetini, odnosno njezinu geografskom, povijesnom, kulturnom, gospodarskom i inom značaju. Skup organiziraju Hrvatsko geografsko društvo iz Splita i sinjska Gimnazija Dinks šimunovića, u čijim će prostorijama u četvrtak u 11 sati biti upriličena izložba o temi Cetine.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

POPUST U PRIJEVOZU SREDNJOšKOLACA I STUDENATA IZ HRVACA

Poglavarstvo općine Hrvace je na svojoj ječerašnjoj sjednici prihvatilo dogovor o sklapanju ugovora s tvrtkom Autoprijevoz Sinj za prijevoz srednjoškolaca i studenata. Prema tom bi ugovoru Autoprijevoz sudjelovao s 15 posto, općina Hrvace s 35, te sami korisnici usluga s 50 posto sredstava. Poglavarstvo je donijelo odluku da će financirati kupnju udžbenika za roditelje koji imaju troje i više školaraca, a ovu pogodnost od općine Hrvace neće moći koristiti oni roditelji koji udžbenike dobiju od Centra za socijalnu skrb te Ministarstva branitelja.
IZVOR:SLOBODNA DALMACIJA

VRIJEME

Ujutro i prijepodne pretežno oblačno povremeno s kišom, ponegdje i grmljavinom. Više se kiše očekuje u gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu. Poslijepodne , najprije u zapadnim krajevima, djelomično razvedravanje, ali će još ponegdje biti pljuskova i grmljavine. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na Jadranu većinom umjerena, mjestimice i jaka bura i sjeverozapadnjak. Svježije s najvišom dnevnom temperaturom zraka od 15 do 20, a na Jadranu od 21 do 26 Celzijevih stupnjeva.

IZVOR: meteo.hr