Utorak, 30.08.2005.

DAMIR TALAJA NOVI PREDSJEDNIK HDZ-a GRADA SINJA

HDZ Sinja ima novog predsjednika. Sinoć na sjednici Gradskog odbora glasovanjem za predsjednika HDZ Sinja izabran Damir Talaja.

POčETAK šKOLSKE GODINE

Još ovaj tjedan traje ljetni odmor za osnovce i srednjoškolce. U ponedjeljak 5. rujna započinje nova školska 2005./2006. godina.

U ponedjeljak u svoje dječje vrtiće na području Sinja i Cetinskog kraja ulaze predškolska djeca, potvrđuje ravnateljica Bilog Cvitka Dijana župić.

Tete vrtića intenzivno već nekoliko dana pripremaju prostore za prihvat djece, a održavaju se i sastanci s roditeljima čija djeca pohađaju vrtić prvi put ove godine.


SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

U četvrtak 1.9.2005 održat će se 8. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja. U uredu gradonačelnika bit će riječi o pristiglim ponudama za uredjenje prostora za dječji vrtić u Turjacima te o izradi potpornog zida i kanala oborinskih voda u naselju Domazet-Lošo u Sinju.

Informacija o korištenju potencijala vjetra za proizvodnju električne energije na području grada Sinja također će biti razmatrana ne sjednici Poglavarstva, kao i podatak o Programu poticanja obnove naseljenih i zapuštenih sela ETNO-EKO u svrhu proširenja turističke ponude.

VRIJEME

Vruće, sparno i sunčano obilježit će današnji dan.Temperatura i do 30 stupnjeva Celzijevih.