Ponedjeljak, 30.07.2018.

Boško Vladović: Veliko je priznanje biti na čelu Časnog suda


Na ovogodišnjim 303. alkarskim svečanostima dužnost predsjednika Časnog suda po prvi put će obnašati Boško Vladović.
Ovogodišnji izbori u Viteškom alkarskom društvu donijeli su nekoliko promjena na dužnostima unutar Društva. Članovi alkarske Skupštine za predsjednika Časnog suda izabrali su dugogodišnjeg alkara, umirovljenog pukovnika HV-a, predsjednika Udruge Veterana 126. brigade, ragbijaša, profesora tjelesnog odgoja Boška Vladovića.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Koncert klasične glazbe u Galeriji Sikirica


U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Gospe Sinjske 2018.’, večeras u 21 sat u Galeriji Sikirica održat će se koncert klasične glazbe.
Iako je bilo najavljeno kako će se sinjskoj publici predstaviti glasovirski trio Marija Župić, Petra Kušan i Marina Pletikosa, zbog određenih okolnosti došlo je do promjene izvođača i repertoara.
‘Zbog spriječenosti mojih kolegica Petre Kušan i Marine Pletikose koje su u inozemstvu, morali smo promjeniti repertoar. Mene će na na glasoviru pratiti Miroslava Salopek, a još će nastupiti moj brat, operni pjevač Božo Župić te Mješoviti zbor grada Sinja. Koristim prigodu da pozovem sve istinske zaljubljenike na ovu glazbenu večer’, istaknula je Marija Župić Bošnjak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba slika i večer autorske poezije Snježanke Jadrijević


U utorak, 31. srpnja u Galeriji Galiotović upriličit će se izložba slika i večer autorske poezije Sinjanke Snježanke Jadrijević ‘Vertikala ljudskosti – U potrazi za svetim kroz slike i poeziju’.
Početak programa je u 19 sati i 30 minuta. Izložba će biti otvorena do 16.kolovoza, a odvija se u okviru programa ‘Dani Alke i Gospe Sinjske 2018.’
IZVOR: WWW.FERATA.HR