Nedjelja, 30.07.2017.

Krenuo 7. ‘Put Oluje’


Od crkve Imena Isusova u Voštanima jutros je krenuo 7. planinarski pohod ‘Put Oluje’, kojeg je organizirala Planinarska udruga ‘Dinaridi’, uz pomoć HGSS-a i pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije.
Na put dug 150 kilometara uputilo se oko 50 sudionika, planinara i članova udruga proizišlih iz Domovinskog rata te pripadnika gardijskih brigada. Očekuje se kako će im se tijekom sedam etapa hodnje pridružiti još 100-tinjak sudionika, a cilj im je stići na kninsku Tvrđavu 5. kolovoza u 12 sati.
‘Put Oluje’ jedinstveni je i najzahtjevniji planinarski pohod, a ‘Dinaridi’ su ga pokrenuli u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja. Start je u Voštanima gdje je 1991. godine bio centar za obuku dragovoljaca 4. brigade ZNG-a a na Dinari dodiruje gotovo sve najvažnije točke na kojima je hrvatska vojska izvodila oslobodilačke borbene operacije do završne akcije Oluja. Sudionici pohoda zastat će na Dinari uz svako spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima i odat će im počast.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Dan antike 2017.’ – Utakmica Rimljana i DelmataU okviru manifestacije ‘Sinjsko ljeto 2017.’, a u organizaciji PKD ‘Gaj Laberije’ danas, 30. srpnja u 20 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana upriličit će se Dan antike – Utakmica Rimljana i Delmata.
Osim utakmice, posjetitelji će moći vidjeti smotru Legionara caru Dioklecijanu, trbušne plesove, igru Joker i Car, gladijatorske borbe, zabavne igre i antičke igre s vatrom. Uz članove Udruge ‘Gaj Laberije’, u programu sudjeluju Žudije iz Imotskog, KUD Trbušni Ples Split, Sinjske mažoretkinje, Paradox Zagreb i udruga Artistika iz Samobora.
IZVOR: WWW.FERATA.HR