Ponedjeljak, 30.07.2012.

Održan Dan Antike - Sinj SuperiorumU organizacije Turističke zajednice Grada Sinja i Udruge Gaj Laberije sinoć je na Trgu dr. Franje Tuđmana održan Dan antike 'Sinj Superiorum 2012.'  Opširnije....
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba Sinjskih mažoretkinjaU galeriji Galitović večeras u 20 sati održati će se otvaranje izložbe KUU 'Sinjske mažoretkinje', pod nazivom 15 godina Sinjskih mažoretkinja.

Na izložbi će biti izoženo sve ono što je vezano za petnaestogodišnji rad i uspjehe Sinjskih mažoretkinja, grupni trofeji, fotografije, odore, razni kostimi, diplome, priznanja, zahvalnice, bilteni s natjecanja, novinski članici itd. Nakon otvaranja i razgledavanja izložbe, prikazat će se video uradak koji predstavlja kronologiju rada Sinjskih mažoretkinja od 1997. - 2012. godine. Izložba je postavljena u sklopu Dana Alke i Velike Gospe 2012. i biti će otvorena za sve posjetitelje do nedjelje 05. kolovoza. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Osnovan HSP-AS Grada VrlikeUstrojavanje stranke u sinjskoj–cetinskoj krajini provodi se po planu. Dana 29. srpnja konstituirana je podružnica HSP AS za Grad Vrliku u SDŽ.

U prepunoj gradskoj vjećnici okupili su se gosti i većim djelom članovi HSP AS koji su nedavno istupili iz Đapić-Srbovog HSP-a. Radnim predsjedništvom predsjedavao je Ivan Turudić, uz članove Mladena Porobiju koordinatora stranke za Cetinjsku krajinu i Mario Popović, koordinator starčevičanske mladeži za SDŽ. Skup su pozdravili Neven Čurković, predsjednik općinske podružnice Hrvace, koordinator stranke za grad Split i član predsjedništva HSP AS dipl. ing. građ. Zvonimir Ajduk te zamjenik glavnog tajnika i koordinator stranke za SDŽ Damir Ćosić Roda.

Izabrano je vodstvo gradske podružnice Vrlika. Za predsjednika je izabran Tomislav Turudić, a dopredsjednici su Stipe Mandarić i Ante Biuk. Za tajnika je izabran Jugoslav Režić, dok će dužnost rizničara obnašati Branko Ćorić.

Članovi Izvršnog odbora su Ante Milan, Anđelko Terzić, Ante Rupanović, Božo Rebić, Ivana Grabić i Zlatko Rupanović. Također je izabran i Nadzorni odbor. Predsjednik je Ante Turudić, a članovi su Božo Baturina i Ivan Vuletić. Za predsjednika Kluba mladih Starčevićanaca HSP AS Vrlika izabran je Stipe Mandarić, a za predsjednicu Kluba žena Starčevićanki Ivana Grabić.

IZVOR: WWW.FERATA.HR