Subota, 30.07.2011.

'Ero s onoga svijeta' na Česmi

Operni ansambl HNK Split večeras će na Vrličkoj česmi izvesti operu 'Ero s onoga svijeta'.
 Opera je dio 'Vrličkog ljeta – Dana Milana Begovića', a njena izvedba je vrhunac kulturno-zabavne manifestacije. Direktor Turističke zajednice Vrlika Stipe Romić kaže kako su karte za sjedeća mjesta, koje su prodavane po cijeni od 100 kuna, rasprodane prije desetak dana, a da je ostalo samo nekoliko ulaznica za stajanje po cijeni od 20 kuna.
'Ima dobrih pozicija za gledat. Može se doći malo prije pa uhvatiti dobro mjesto i za 20 kuna pogledati kompletnu operu. To je isplativo i sigurno jedan vrhunski doživljaj.
Svima onima koji se boje kiše ili hladnoga vremena, direktor TZ Vrlika Stipe Romić poručuje:
'Zvali smo meteorološki zavod i oni su nam rekli da neće biti kiše. Ljudi koji žele doći gledati operu neka ponesu jaknu ili neki tanki džemperić, jer ipak je to Česma, kod nas se i usred vrelog ljeta temperatura noću zna spustiti', napominje Romić.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

U subotu 5. smotra folklora u Kninu

KNIN –  Grad Knin će u subotu ugostiti 13. kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine na tradicionalnoj smotri uoći Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Ove godine nastupit će preko 400 sudionika. Organizator smotre je HKD “Napredak” a pokrovitelj Grad Knin. Smotra će biti održana na trgu Ante Starčevića s početkom u 20 sati prije ćega se očekuje mimohod sudionika ulicama grada Knina.
Izvor: www.knin.hr

Dani komina, pure i bronzina

U organizaciji udruge 'Pokrenimo Tijaricu' danas će se u Tijarici održati osma po redu manifestacija 'Dani komina, pure i bronzina'.
 Pred očima posjetitelja na otvorenom kominu pripremat će se gotovo zaboravljene delicije našeg kraja, kao što su pura, kruh ispod peke, meteno maslo, raštika, juha od pivca i drugi. Organizatori su pripremili i bogat kulturno – umjetnički program, u kojem će nastupiti Triljske mažoretkinje i Gradska glazba Trilj, ženska klapa Košuta, KUD-ovi Lukavica, Vukšić, Krenica, Sveti Ivan Krstitelj te domaćin KUD Tijara. Večer će završiti koncertom Krunoslava Kiće Slabinca i Tihe Orlića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Crvenkapica' na sinjskom bazenu

Na repertoaru sinjskog kina – ljetnog kina na gradskom bazenu, od večeras se prikazuje romantično-fantastični horor 'Crvenkapica'. Početak je u 20,45 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Pojačan je priljev vozila iz smjera graničnih prijelaza Bregana i Macelj. Kolona vozila koja ulaze na autocestu A 1 zagrebačkom obilaznicom iz smjera zapada proteže se do čvora Sveta Nedelja (oko 11 km), a iz smjera istoka oko 17 km (kod mosta Sava, blizina čvora Ivanja Reka).

Stoga „domaćim“ vozačima savjetujemo da za prometnu komunikaciju između istoka i zapada, umjesto zagrebačke obilaznice, koriste gradske prometnice.

Od ulaska na autocestu A 1 usporeno i u koloni vozi se do 4. km gdje je bila prometna nezgoda. Na izlasku s autoceste u Lučkom kolona je oko 3 km.

Pojačan je promet i na autocesti A 2 Zagreb-Macelj, u smjeru Zagreba kolona je na 7. km, kod mosta Sava. Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac pojačan je promet u smjeru Lipovca.

Zbog pojačane gustoće prometa na izlazu s autoceste A 1 na čvoru Vrgorac, vozila se povremeno preusmjeravaju na čvor Ravča.

Povremeno se zbog gužve formiraju kolone na autocesti A 7 Rupa-Rijeka, na naplatnoj postaji Rupa, u oba smjera, na riječkoj obilaznici, također u oba smjera, na ulasku na otok Krk na Krčkom mostu te na izlazu Oštrovica, na autocesti A 6 u smjeru Crikvenice i otoka Krka.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod-istok).

Do 19. kolovoza u 18 sati zbog radova zatvorena je državna cesta D34 kroz grad Slatinu. Obilazak za osobna vozila je: Slatina(D2)-Nova Bukovica(ŽC4045)-Miljevci(ŽC4038)-Čađavica(D34), a za teretna: Slatina (D2)-Našice(D53)-Donji Miholjac (D34) i dalje prema Osijeku.

U Zagrebu do 19. kolovoza, zbog rekonstrukcije sjevernog kolnika Slavonske avenije, zatvorena dionica od Ulice Hrvatske bratske zajednice do Savske ceste.
IZVOR: HAK
...