Četvrtak, 30.07.2009.

OBAVIJEST

Inicijativni odbor udruge 4 plus sutra, 31. srpnja, će održati sastanak na kojem će se poduzeti posljednji koraci za osnivanje Udruge. Sastanak će se održati u dvorani Svetišta čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 19,00 sati. Inicijativni odbor poziva sve roditelja s četvero i više djece, s područja cijelog Cetinskog kraja, da nazoče sastanku.

OBAVIJEST

Zbog interesa roditelja osnovna škola Fra Pavla Vučkovića pozvala je učenike i roditelje na razmjenu prošlogodišnjih udžbenika. Razmjena će se provoditi u prostorijama škole od 3. do 11. kolovoza.
I roditelji učenika osnovne škole "Dinka šimunovića" iz Hrvaca dogovorili su razmjenu udžbenika za nadolazeću školsku godinu. Udžbenici se mogu donijeti u školu sutra, 31. srpnja, u 19 sati.

VIJESTI IZ TRILJA

Grad Trilj u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje počeo je s realizacijom projekta socijalne srbi starijim i nemoćnim osoba kojima je potrebna pomoć u kući, kazala nam je dogradonačelnica Ankica Lukić. Dogradonačelnica Lukić kaže kako se Grad za sada skrbi o 100-tinjak osoba, a potrebe su i veće. Stoga je zamolila sve koji poznaju stariju osobu kojoj je potrebna pomoć da se jave u triljsku Gradsku upravu na broj telefona 831-030.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

U Gradskoj vijećnici održana je konferencija za novinare povodom nadolazećeg festivala marijanske i klapske pjesme Gospi Sinjskoj koji će se održati u petak 07.kolovoza u samostanskom dvorištu. Na konferenciji su govorili gvardijan sinjskog svetišta fra. Bože Vuleta, gradonačelnik Ivica Glavan, direktor festivala Igor Vitić, umjetnički direktor Miljenko Grgić , urednica na HTV-u Ledi Oreb, maestro Mojmir čačija i uime organizatora Karmen Bošković. Nastupiti će 13 klapa.Ovaj festival televizija će snimati i emitirati na blagdan Velike Gospe u 21 sat na prvom programu.Sam festival otvorit će predsjednik Hrvatskog sabora luka bebić.Prodaja ulaznica počet će u subotu po cijeni od 50 kuna u knjižarama Axel i Duga.Cijeli prihod namjenjen je fondu Gospe sinjske.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2009."Jučer, 29. srpnja, u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske održan je koncert duhovne glazbe. Nastupili su dječji zbor "Sinjski slavuji", novoosnovani zbor grada Sinja pod vodstvom zborovođe Marije župić te gosti Marije župić na klarinetu i i Nives Granić na glasoviru.

Večer performansa koju je organizirala Udruga SKUP neće se održati večeras kako je najavljeno, nego sutra, 31. srpnja, na tvrđavi Kamičak u 21 sat. Nastupit će sinjskoj publici poznat Siniša Labrović, Marko Marković i Ana Opačić. Svojim nastupima umjetnici će se kritički osvrnuti na društvenu situaciju ali i tradiciju, njene pozitivne i negativne aspekte.

U okviru manifestacije "Dani alke i Velike Gospe" od sutra do nedjelje na starom košarkaškom igralištu održavat će se košarkaški turnir mlađih kategorija kojeg organizira KK Alkar. Na turniru će nastupiti dječaci iz škola košarke Split Croatia osiguranje, Dražen Petrović šibenik, Cetina Trilj i Alkar Sinj. Sutra će igrati uzrast dječaka rođenih 1996. godine, u suboru uzrast 1995., a u nedjelju uzrast 1997.

U organizaciji Matice Hrvatske Sinj danas, 30. srpnja, će se održati predstavljanje knjige "Pregled povijesti Sinja" Martina Vrgoča. Knjigu će predstaviti prof. Stjepan Bekavac, Joško Kontić, fra Mirko Marić i autor knjige prof. Martin Vrgoč.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TIJARICI

U akciji darivanja krvi koja je u organizaciji sinjskog Crvenog križa i Udruge "Pokrenimo Tijaricu" održana danas u Tijarici prikupljeno je 15 doza krvi. Zbog zdravstvenih razloga sedam davatelja je odbijeno.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras je američka komedija MAMURLUK. Početak je u 20,30 h.

MEDITERAN KUP

U tijeku su poslijednje pripreme za veliku međunarodnu galopsku priredbu MEDITERAN KUP koji će se održati u nedjelju na Sinjskom Hipodromu s početkom u 16,30 sati. U četiri trke nastupit će grla i đokeji iz 13 Mediterinskih zemalja.

OBAVIJEST

U tijeku su upisi za obuku neplivača na Gradskom bazenu. U ponedjeljak će kako doznajemo od voditelja krenuti nova grupa.Upisi se vrše na porti.

OBAVIJEST

Svi alkari i alkarski momci alke na Meljači i njihovi roditelji pozvani su u subotu u 18,30 sati na feštu proslave alke ,obavijestili su iz Organizacijskog odbora.