Ponedjeljak, 30.07.2007.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE SINJSKOG HDZ-a

Jutros je održana konferenciju za tisak sinjskog HDZ-a. Temelj konferencije bio je prigovor HDZ-a na ne trošenje sredstava iz gradskog proračuna, naime, u prvih 6 mjeseci uprihodovano je oko 27, a potrošeno oko 21 milijun kuna, što znači, kako kažu predstavnici HDZ-a, nije potrošeno 6 milijuna i 300,000 kuna, a slično se događalo i prošle godine kada je HDZ tražio rebalans proračuna, no do toga nije došlo. Jure Bitunjac predsjednik privremenog Gradskog odbora rekao je kako je ovakvim izvršenjem proračuna potvrđen neuspjeh u rješavanju gospodarskih problema, te dodao kako SDP kao najjača politička stranka u koaliciji manipuliraju po pitanju rješavanja problema Dalmatinke Nove. Vito Perić.
HDZ je također istaknuo i još uvijek neriješen status pročelnice za gospodarstvo i razvoj Ive Bilandžić Barać.

292. SINJSKA ALKA

Alkarski vojvoda Ivan ćikara danas će na Gradskom Hipodromu u 17 sati obznaniti odluku o izboru alkara kopljanika za ovogodišnje 292. alkarske svečanosti, također danas, biti će poznata i momačka povorka.

ZAVRšEN 26. "BRNAšKI DERNEK"

Završen je 26. po redu brnaški dernek, a u natjecanju za dječju Alku slavodobitnikom je postao alkarić Luka Mandac koji je imao 8 punata
Zanimljivi su bili i borilački sportovi. U potezanju konopa slavila je ekipa graničar iz Metkovića koja je u finalu pobijedila ekipu svetog Mihovila iz Dugopolja, treće mjesto zauzela je ekipa Ispaćeni iz Stankovaca, u bacanju kamen s ramena najbolji je bio Marko Pervan, u potezanju klipa Miro čarić.

U kulturno-zabavnom dijelu posebna atrakcija bili su skokovi padobranaca koji su izveli članovi aerokluba Sinj Zvonko Kovačević i Jurica žitko.

U nastupu KUD-ova nastupili su Brnaze, Kamešnica iz Otoka, Udruga za očuvanje baštine Cetinskoga kraja i mandolinski sastav KUD- a Krenica iz Gale te sinjske mažoretkinje. Nazočne je nastupom zabavljala i «baba manda».
Na kraju večeri birala se najljepša djevojka u narodnoj nošmnnji, za miss je izabrana Anita Bašić iz KUD-a Kamešnica iz Otoka.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

U sklopu manifestacije Dani Alke i Velike Gospe u Galeriji Galiotović otvorit će se retrospektiva radova kipara i slikara Ive Filipovića Grčića. Otvaranje je u 21 sat.

U palači Tripalo danas će se otvoriti izložba radova Ede Kerekeš- Kraljević po nazivom «Već viđeno». Umjetnica će se predstaviti sa 35 djela s motivima Sinja, Alke i Cetinskog kraja. Za posjetitelje izložba će biti otvorena do 16. kolovoza, od 9,00 do 13,00 te od 18,00 do 24,00 sata.

Sutra se otvara izložba Nine Lovrić, a otvaranje je najavljeno za 10 sati u vrličkoj ulici br.6

SPORT

Završen je teniski turnir parova koji se održavao na teniskim terenima kluba «Alka», pobjednici su Danijel Margetić i Predrag Bilić Munja. U 3 dana natjecanja nastupilo je 16 parova iz Sinja, Splita i Njemačke.
Na svečanom zatvaranju nagrade najboljima podijelio je sinjski dogradonačelnik Snježan šentija.

Jučer su svečano otvoreni i boćarski tereni u sklopu sinjskog hipodroma. Terene je svečano otvorio gradonačelnik Nikola Tomašević, a blagoslovio Fra šimun čugura.

Na turniru na kojem je nastupilo 8 ekipa prvo mjesto osvojili su boćari Trilja koji su u finalu pobijedili ekipu Pržine iz Turjaka» 13:7 , treće mjesto osvojila je ekipa Trilj 2. Organizator turnira je boćarski klub, a pokrovitelj grad Sinj.

19. Alkarski padobranski kup osvojilo je GORAN RATKAJAC iz Aerokluba Rijeka, drugi je bio željko žrvnar iz istog kluba, dok je od Sinjana najbolji bio Zvonko Kobvačević na 17. mjestu.

Na turniru ulične košarke koji je održan na trgu dr. Franje Tumana prvo mjesto osvojila je ekipa «Red balls» iz Splita, koji su u finalu pobijedili Cetinu iz Trilja. Turnir je odigran pod pokroviteljstvom «Street ball federacije», a pokrovitelj je bio grad Sinj.

KRONIKA 92

PP SINJ, 29.07.2007. g. službenici PP Sinj dovršili su prekršajnu obradu nad četrdestsedmogodišnjakom iz Vojnića Sinjskog, te utvrdili kako je u alkoholiziranom stanju, /0,49 g/kg/, sa upaljačem u mjestu Vojnić Sinjski, na dva mjesta zapalio vatru kojom prilikom je izgorjelo oko 100 m trave i raslinja. Vatra je ugašena od strane mještana. Nakon završene prekršajne obrade uz odgovarajuću prijavu priveden je u Prekršajni sud u Sinju, nakon čega je pušten uz novčana kaznu.

PP SINJ, 29.07.2007. g. oko 19,00 sati, od strane sl. PP Sinj zamijećen je požar koji je izbio na planini Svilaja, u kojem gori suha trava i raslinje, na nepristupačnom je i miniranom terenu.

PP SINJ, 29.07.2007. g. u 19,00 sati, DVD Vrlika izvijestilo je PP Sinj da je u neutvrđenom vremenu 28/29.07.2007. g. između mjesta Maovice i Vrlike izbio požar, gdje gori trava i raslinje te je i dalje aktivan.

PP SINJ, 29.07.2007. g. i dalje je aktivan požar koji je 27.07.2007. g. izbio na planini Vrdovo, te se proširio na planinu Kamešnicu, predio Malinovac /R BiH/. Tijekom dana navedeni požar je gasio i jedan kanader.
IZVOR: PU SD