Četvrtak, 30.06.2016.

Zajednička vježba Aerokluba Sinj i DVD-a Sinj

Danas, 30. lipnja između 16 i 17 sati na aerodromu Sinj provesti će se zajednička vježba Aerokluba Sinj (operatora Aerodroma Sinj) i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sinj.
Cilj vježbe je provjera vremena reagiranja Spasilačko vatrogasne službe Aerokluba Sinj i vremena intervencije DVD-a Sinj. U tu svrhu kontroliranim požarom na aerodromu planirana je simulacija požara na zrakoplovu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanje fra Gabrijela Jurišića ’90 godina zvonika Čudotvorne Gospe Sinjske’

U organizaciji udruge Cjelovit život, fra Gabrijel Hrvatin Jurišić održat će predavanje ’90 godina zvonika Čudotvorne Gospe Sinjske’.

U rujnu ove godine slavimo 300 godina krunjenja slike Gospe Sinjske, a u toj velikoj obljetnici ujedno je i obljetnica izgradnje zvonika Crkve Čudotvorne Gospe Sinjske, građevine koja je obilježje Grada, prepoznatljiva vizura koja spaja nebo i zemljU, vidljiva izdaleka i iz svih pravaca ulaska u Grad.

Naviknuti smo gledati ga, čuti zvukove najljepših zvona koja su upletena u naše živote, ali koliko znamo o tom zdanju? Fra Gabrijel Hrvatin Jurišić otkrit će brojne činjenice i detalje o zvoniku, koje malo tko zna.

Iz udruge Cjelovit život pozivaju sve zainteresirane građane na predavanje koje će se održati u petak, 1. srpnja u 19,30 u Dvorani Posljednje večere u Samostanu Čudotvorne Gospe Sinjske.
IZVOR: WWW.FERATA.HR