Subota, 30.06.2012.

Osnovan Muzej Sinjske alkeViteško alkarsko društvo na današnjoj Izvanrednoj skupštini jednoglasnom odlukom osnovalo je Muzej Sinjske alke. Donošenju odluke o osnivanju muzeja, predhodila je rasprava o 3. točki Dnevnog reda, Donošenje odluke o izmjenama i dopunama Statuta VAD-a. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nastavak 27. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja

Nastavak, prekinute, 27. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja održat će se u Gradskoj vijećnici Grada Sinja 04. srpnja 2011. godine u 16,30 sati.

18.memorijal "Mate Vučak – Čigra“ – U SRIDU IZVLAČENJE

CISTA VELIKA – u organizaciji sportske udruge „ Cista Velika“, a pod pokroviteljstvom županije Splitsko dalmatinske u mjestu Cista Velika će se održati 18. malonogometni memorijal „ Mate Vučak – Čigra“.Turnir se igra po sistemu 5+1 igrač, a uplata po ekipi iznosi 500 kuna. Nagradni fond za prve tri ekipe iznosi 36 000 kuna, dok su tu i prigodne nagrade za najbolje pojedince na turniru. Izvlačenje parova će biti 03.07.2012 god. u 20 sati u prostorijama osnovne škole u Cisti Velikoj, dok će turnir započeti 07.07. ( subota ). Do sada je prijavljeno 25 ekipa.Ekipe se mogu prijaviti u CB Trono u Cisti Velikoj i na kontakt brojeve 095 566 0006, 095 531 57 83.
Piše: Petar Norac Kevo
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Sukob ispred noćnog kluba u Sinju

Ispred jednog noćnog kluba u Sinju jutros oko 4 sata tjelesno su se sukobili 35-godišnjak i 31-godišnjak, obojica iz Trilja. 'Oba muškarca bila su u alkoholiziranom stanju, 35-godišnjak je imao 1,54 g/kg alkohola u krvi, a 31-godišnjak 1,59 g/kg', kazao nam je Hrvoje Znaor iz Odjela za odnose s javnošću Policijske uprave splitsko-dalmatinske.
Prilikom sukoba 35-godišnjak je zadobio lakše tjelesne ozljede, posjekotine po glavi, a 31-godišnjaku su konstatirane teške tjelesne ozljede ruke i prstiju, te je zadržan na Odjelu plastične kirurgije KBC-a Split.
Policija provodi kriminalističke izvide radi utvrđivanja svih činjenica vezanih za ovaj događaj. Prema neslužbenim informacijama muškarci su u sukobu najvjerojatnije koristili razbijene boce.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pučka fešta u Glavicama

U Glavicama će se večeras održati pučka fešta, povodom blagdana svetoga Ivana Krstitelja, koji se slavi 24. lipnja.Fešta će se održati na igralištu područne škole 'Ivana Lovrića' u Glavicama. U kulturno-umjetničkom i zabavnom programu nastupit će KUD 'Glavice', Mješoviti pjevački zbog Grada sinja, KUD 'Vrilo' iz Bajagića, Sinjske mažoretkinje, Mandolinski sastav 'Osinium' te band 'Ružin trn'.
Program će početi u 19 sati, a organizatori najavljuju kako će sve posjetitelje počastiti grahom i tripicama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Pometeni' u Grohotama na Šolti

Članovi Sinjskog pučkog kazališta večeras gostuju u Grohotama na otoku Šolti, gdje će u okviru manifestacije 'Dani smiha' izvesti predstavu Bruna Baraća 'Pometeni'.Predstava će biti prikazana s početkom u 21 sat, s uz autora Bruna Baraća glume Tonći Bandalo i Lovrin Tomašević.
S istom predstavom sinjski kazalištarci uspješno su se predstavili u Pločama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR