Srijeda, 30.06.2010.

Odlikaši su i ove godine okupirali sinjske četverogodišnje strukovne škole i gimnazije

Odlikaši su i ove godine okupirali sinjske četverogodišnje strukovne škole i gimnazije, u kojima nema slobodnih mjesta, osim u odjelu klasične gimnazije.
U Gimnaziji Dinka Šimunovića popunjena su sva mjesta. Neupisano je ostalo 6-ero djece. Posljednji upisani učenik u odjele ove gimnazije ima 53 boda.
U Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji odjel jezične gimnazije je popunjen. Posljednji upisani učenik ima 56 bodova. Troje je djece ispod crte. U odjelu klasične gimnazije slobodna su ostala još tri mjesta.
U Srednjoj strukovnoj školi Bana Josipa Jelačića popunjena su sva upisna mjesta. U četverogodišnjim zanimanjima neupisano je ostalo 20-ak učenika, a isto toliko je neupisanih u trogodišnjim zanimanjima. 
U Tehničkoj industrijskoj školi Ruđera Boškovića rezultati se još uvijek obrađuju.

Prema prvim informacijama četverogodišnje škole su popunjene. Prag za upis u elektrotehniku je 44 boda, iako ima i učenika ispod crte s 44 boda. Za računalne tehničare prag je 41 bod, no i ovdje ispod crte ima učenika s 41 bodom. U drugom upisnom krugu slobodnioh mjesta će biti u trogodišnjim zanimanjima.

Potvrda upisa u 1. razred srednje škole je sutra, 1. srpnja, od 8,00 do 16,00 sati. Učenici koji se ne upišu u prvom krugu ljetnog upisnog roka, prijavit će se za upis u drugom upisnom krugu u ponedjeljak, 5. srpnja

Kino danas

I večeras u gradskom kinu od 20,30 sati prikazuje se američki film “Sudar Titana”.

Kronika 92

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom iz Vojnića Sinjskog. Osnovano se sumnja da je jučer ujutro putem telefona nazvao policiju i dojavio da će u pošti u Trilju eksplodirati bomba. Također se osnovano sumnja i da je dan ranije uputio prijetnju zaposlenici pošte. Slijedi podnošenje odgovarajuće kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Vremenske prilike povoljne su za vožnju, a mogući su zastoji na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Zbog radova za sav promet bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis , danas 30. lipnja, od 13:00 do 13:30 i od 21:00 do 21:30 sati. Obilazno će se voziti starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK