Utorak, 30.06.2009.

Pripetavanje: Alkarski dvori neće se otvoriti u zadanom roku

Poništen natječaj za uređenje terena oko doma cetinskih vitezova

Gradsko povjerenstvo se, prema riječima njegove članice, inače zamjenice gradonačelnika Elene Perković Paloš, odlučilo na taj potez ne prihvaćajući samo parcijalno rješenje uređenja ulica oko Alkarskih dvora.

Poništen natječaj za radove uređenja terena oko Alkarskih dvora Gradsko povjerenstvo grada Sinja za postupk javne nabave poništilo je natječaj za odabir izvođača radova uređenja terena oko Alkarskih dvora.

Kako je obrazližila članica Povjerenstva i zamjenica gradonačelnika Elena Perković Paloš, natječaj je poništen sukladno članku 94. točka 1 Zakona o javnoj nabavi, jer je utvrđeno kako postoji još jedno idejno rješenje uređenja područja terena-jug oko Alkarskih dvora, čime se dovodii u pitanje Odluka o objavljivanju pozivaza nadmetanje temeljem idejnog rješenja Ante Kuzmanića kao jednog od dva moguća i ponuđena rješenja uređenja terena.

Natječaj je također poništen i iz razloga što je kao rok izvedbe predviđeno 30 dana, a utvrđeno je da troškovnikom nije obuhvaćeno izvođenje radova rekonstrukcije vodovodne mreže kao i radova nivelizacije kanalizacijskih šahti, a što u bitnom onemogućava predviđeni rok izvedbe radova.

Vrijednost radova, kako smo neslužbeno doznali, iznosi oko 1,2 milijuna kuna, a problem je nastao kada je povjerenstvo otvorilo ponudu "Cetine" d.d. Sinj koja je izabrana kao povoljnija te utvrdilo kako u sklopu rekonstrukcije ulice Put Petrovca, što bi u stvari trebalo biti uređenje terena oko Alkarskih dvora, nije predviđeno izvođenje radova rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže.OPšIRNIJE
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

SASTANKA GRADONAčELNIKA IVICE GLAVANA SA PREDSTAVNICIMA VAD-aPribližavanjem 294. Alkarskih svečanosti, otvara se pitanje hoće li ove godine Alkarska povorka i vojvodin prijem biti u unutrašnjosti novih Alkarskih dvora koji su u izgradnji. Jedno od temeljnih pitanja je uređenje ulice Put Petrovca, kao preduvjet da se ove aktivnosti za vrijeme alke provedu nesmetano. Jučer su o tome razgovarali gradonačelnik Ivica Glavan sa suradnicma i predstavnici VAD-a koje je predvodio predsjednik Stipe Jukić. Gradonačelnik je potvrdio kako će se Grad očitovati danas do 12 sati o ponudi tvrtke Cetina d.d. iz Sinja, koja je kao najpovoljniji izvođač odabrana na javnom natječaju 23. lipnja.

Predsjednik VAD-a Stipe Jukić izrazio je nadu da će Grad pozitivno odgovoriti na ovaj odabir izvođača, a sve u cilju kako bi vojvodin prijem i sve aktivnosti za ovogodišnju alku bile u dvorima, a VAD-u bilo omogućeno da u prizemlju zgrade koja se nalazi do spomenute ulice, otvori i poslovne prostore u komercijalne svrhe.

POčELI UPISI U SREDNJE šKOLE

Jučer su počeli upisi učenika u prve razrede srednjih škola za školsku godinu 2009./2010. Prijave će se primati i danas od 8 do 16 sati. Objava rezultata bit će u srijedu, najkasnije do 14 sati. Upisi će se obavljati u četvrtak, od 8 do 16 sati. četiri sinjske škole učenicima nude ukupno 532 upisna mjesta.

Franjevačka klasična gimnazija upisuje 56 učenika u jezičnu i klasičnu gimnaziju.

Gimnazija Dinka šimunovića, u kojoj će iduće godine biti dva odjeljenja opće i jedno jezične gimnazije, upisala je 84 učenika.

U Srednju strukovnu školu može se upisati 196 učenika u 7 razrednih odjela, Tehnička industrijska škola prima 196 učenika u razrednih 7 odjela.

SKUP RADNIKA "DALMATINKE NOVE"

Radnici Dalmatinke Nove na današnjem su se skupu dogovorili o organiziranom odlasku na ročište, u slučaju zahtjeva za otvaranje stečaja, koje je zakazano na Trgovačkom sudu u Splitu 14. srpnja. Podsjetimo, Visoki Trgovački sud u Zagrebu odbio je zahtjev vlasnika Dalmatinke Nove u kojem traže izuzeće sudaca splitskog Trgovačkog suda u predmetu Dalmatinka Nova. Temeljem toga danas su se ispred tvornice okupili radnici gdje su se dogovorili za o zajedničkom odlasku na navedeno ročište. Polazak je navedenog dana u 07,15 s autobosnog kolodvora, a početak ročišta je u 08,30.

OBAVIJEST

Osobe koje nisu bile na subotnjoj audiciji, a žele biti članovi Mješovitog pjevačkog zbora Grada Sinja mogu doći na audiciju danas, 30. lipnja, u 19,00 sati u Galeriju Galiotović

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

Hrvatski časnički zbor grada Splita priređuje predstavljanje nove knjige domoljubnih pjesama "RATNIK I PJESNIK" Ante Nadomira Tadića šutre. Knjigu s popratnim CD-om s uglazbgljenim pjesmama i recitacijama Ante Nadomira Tadića šutre objavio je Klub branitelja INA-e Zagreb. O knjizi će govoriti Mladen Vuković, Mladen Vidović, Petar škorić i autor, a program počinje danas u 19 sati u dvorani tvrđave Gripe u Splitu.

KINO DANAS

Samo večeras u sinjskom gradskom kinu prikazuje se američki film "Karolina". Početak je u 19,00 sati, a sutra "Tajna Ogledala" sinkroniziran na hrvatski jezik.

TURNIR U BALOTAMA

Na Gljevu se od 4. srpnja održava tradicionalni turnir na balote u šaldu. Prijave se primaju do 16 sati na dan početka turnira, koji se održava kod crkve. Sustav igre je 3 plus 1. Za prvoplasirane ekipe predviđene su vrijedne novčane nagrade. Za sve informacije zainteresirani mogu se javiti na broj mobitelja 098 810 515.