Ponedjeljak, 30.06.2008.

AKTIVNOSTI KUD-a TIJARAKUD "Tijara" Tijarica vratio se sinoć sa sudjelovanja na trodnevnim svečanostima u Ivankovu pokraj Vinkovaca povodom Dana općine Ivankovo. Tridesetak članova KUD-a predstavilo se Slavoncima izvornim napjevima i plesovima našeg kraja. Inače ovo je uzvratni posjet KUD-u I.G.Kovačić iz Ivankova koji je gostovao na lanjskim Danima komina, pure i bronzina. Također ovim putem obavještavamo Vas da je sve spremno za ovogodišnju, petu po redu kulturno-gastronomsku manifestaciju u Tijarici. Događanja u Tijarici otpočinju turnirom u balotama i kartama 04. srpnja do kada traju i prijave za spomenute turnire, a najsvečanije bit će 25. i 26. srpnja 2008. godine na Danima komina, pure i bronzina gdje će posjetitelji u dva dana moći uživati u etno izložbama, izvedbama mažoretkinja, gradskih glazbi, folkloraša iz cijele Hrvatske i BiH, uživati u pripremi i degustaciji brojnih i gotovo zaboravljenih delicija našeg kraja a sve skupa završit će nastupom Giuliana i najboljih slavonskih tamburaša "Baća".

UPISI U SREDNJE šKOLEOd sutra, 1. srpnja, počinju upisi u srednje škole. U gimnaziju Dinka šimunovića moći će se upisati sveukupno 90 učenika u tri razreda i dva programa koje gimnazija nudi, franjevačka klasična gimnazije ove godine upisati će 60 učenika u dva programa. U srednjoj strukovnoj školi Bana Josipa Jelačića moći će se upisati 270 učenika i to 120 u četvorogodišnja i 150 u trogodišnja zanimanja. Tehničko-industrijska škola Ruđera Boškovića raspisala je natječaj upis 210 učenika.
U svim srednjim školama 1. i 2. srpnja zaprimaju se prijave za upise i to od 8 do 16 sati. 3. srpnja će biti objavljeni rezultati dok su upisi u petak 4. srpnja. Svi oni koji se ne upišu prvom roku moći će to učiniti u drugom ljetnom koji počinje 7. srpnja.

ANTE SESARDIć PREDSJEDNIK HSU

Ante Sesardić ponovno je izabran za predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika Sinja na redovitoj izbornoj skupštini. Za dopredsjednika je izabran Jerko Penić, a tajnik je Miško Kerekeš. Inače u Gradskom vijeću Sinja Ante sesardić je jedini predstavnik te stranke.

OBAVIJEST

U sinjskoj ispostavi županijskog Zavoda za javno zdravstvo, koja djeluje u sklopu Doma zdravlja u Sinju, ponedjeljkom se provodi program savjetovanje ovisnika i njihovih obitelji. Savjetovanje se održava od 16 do 18 sati, a vodi ga dr. specijalist psihijatar Nikola Jelovac. Zainteresirani se mogu prijaviti na broj telefona 824-676.

"MIKROFON JE VAš"

U petak, 4. srpnja, će se održati audicija za pjevače amatere za natjecanje "Mikrofon je vaš". Audicija će biti u prostorijama Pučkog kazališta u Gradskom kinu. Organizatori su pozvali sve zainteresirane da se prijave od 10 do 12 sati.

SPORT

Završeno je Europsko nogometno prvenstvo. Nogometna reprezentacija španjolske po drugi put u povijesti postala je prvak "Starog kontinenta". U finalnom susretu Europskog prvenstva "Furija" je pobijedila Njemačku 1:0, a jedini pogodak, kasnije se pokazao vrijedan zlata, postigao je Fernando Torres u 33. minuti

I u drugoj utakmici za prvaka malonogometne olige Sinj Best Ozzi Blaškan pobjedom 7 : 3 pobijedio jer ekipu Brnaze Extrametal te osvojio naslov prvaka.

KRONIKA 92

PP SINJ, 29.06.2008. g. oko 19,00 sati PU SD nazvao je tridesetčetverogodišnjak te rekao kako se nalazi na području Alebića kule te da kod sebe ima 20 kg eksploziva i ručnu bombu. Nakon intervencije i razgovora s policijskim službenicima navedeni se predao policijskim službenicima PP Sinj koji su kod njega pronašli 16 ručnih bombi, 6 kom. trotilskih metaka, 3 metra sporogorećeg štapina, 17 komada inicijalnih dijelova ručne bombe, 1 kg plastičnog eksploziva, 4 detonatora, 20 komada mehanizama upaljača za ručne bombe. Nakon kriminalističke obrade je pušten. Slijedi mu KP po čl. 335/Nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksploziva/ KZ.
IZVOR: PU SD