Četvrtak, 30.06.2005.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Za danas u 13 sati najavljena je 3. sjednica gradskoga poglavarstva na kojoj će se razmatrati 4. točke dnevnog reda i to Revizija proračuna za 2004 godinu ,informacija o izvršenju proračuna za razdoblje od 1. siječnja do 31. svibnja tekuće godine kao i informacija o trenutnom stanju poslova , preuzetim poslovima i potpisanim ugovorima o komunalnoj infrastrukturi te prezentacija Projekata poduzetničkih potpornih institucija i Poduzetničkog centra Sinj.

UPIS U SREDNJE šKOLE

Prijave za upis prve razrede srednjih škola vrše se danas 30. lipnja i sutra 1. srpnja od 8 do 16 sati. Učenici pri upisu moraju priložiti orginalne svjedodžbe sedmog i osmog razreda, rodni list, domovnicu te dokaz o izvanškolskim aktivnostima.

Tako će se ove godine u gimnazijski program Dinka šimunovića moći upisati sveukupno 90 učenika u dva programa dok će franjevačka klasična gimnazija sveukupno upisati 60 učenika.

Srednja strukovna škola Bana Josipa Jelačića ove godine nudi učenicima 3 četvorogodišnja i 5 trogodišnjih programa gdje će se moći sveukupno upisati 240 učenika.

U Tehničko- industrijskoj školi Ruđera Boškovića za nove srednjoškolce nude se školski programi raznih zanimanja, u četverogodišnjem ili trogodišnjem trajanju.

Učenici koji se upisuju u drugom krugu ljetnoga roka prijave trebaju predati 6. srpnja, rezultati će biti 7., a upisi 8. srpnja.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE DAVORA DOMAZETA-LOšE

"Dani kaosa" naziv je knjige Davora Domazeta Loše koju će sam autor uz fra Luku Tomaševića promovirati večeras u gradskom kinu. Inače, promocija će se održati u organizaciji Matice Hrvatske Sinj, a početak je u 20,30 minuta.

"UDRUGA ZA OčUVANJE BAšTINE CETINSKOG KRAJA" U POSJETU đAKOVU

"Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja", na poziv kolega iz kulturnih umjetničkih društava iz Slavonije u petak putuju za đakovo gdje će sudjelovati na međunarodnoj smotri folklora "đakovački vezovi". Iako je središnji događaj, odnosno nastup u đakovu u nedjelju, već u sutra ih očekuju nastupi u Kruševici kao i u drugim mjestima u okolici đakova. Dodajmo ovome da će ih kao goste primiti KUD Jaruga, koji će iduće godine boraviti u uzvratnom posjetu Sinju.

PRIPREME ZA 290. SINJSKU ALKU

Na alkarskom trkalištu intezivno se odvijaju radovi za pripremu ovogodišnje 290. Sinjske Alke koja će održati u nedjelju 7.kolovoza. U tijeku je montiranje tribina s ukupno 4.000 sjedećih mjesta, a već početkom srpnja postavit će se i zemljani teren , a time i pripreme alkara na istom.

TURNIR U GLJEVU

Prijave ekipa za balote i karte na turniru u Gljevu koji će se održati ovaj i sljedeći vikend vrše se u subotu 2. srpnja do 15,30 minuta za balote, a za karte do 17 sati istoga dana kada će biti i izvlačenje. Nagrade za balotare su prvo mjesto 5000 kuna, 2 mjesto 2000 kuna, treće 1000, a nagrada za 4 mjesto je tri kilograma pečenoga mesa.

Prvo mjesto u kartanju bit će nagrađeno polovinom uplaćenog iznosa, drugo mjesto
30 % iznosa i treće mjesto 20 % .

VRIJEME

Prevladava sunčano i sparno vrijeme. U poslijepodnevnim satima mjestimice moguća kiša s grmljavinom, osobito u poslijepodnevnim satima. Dnevna temperatura zraka do 33 stupnja Celzijeva.