Subota, 30.05.2015.

Obilježen Dan branitelja Sinja i Cetinske krajineIntoniranjem himne ‘Lijepa naša’ od strane Gradske glazbe Sinj te svečanim otkrivanjem i blagoslovom spomen ploča o imenovanju parka ispred zgrade gradske uprave ‘Spomen parkom hrvatskih branitelja Domovinskog rata’, počelo je današnje obilježavanje Dana branitelja Sinja i Cetinske krajine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Proslava 24. godišnjice ‘Cro angelsa’

U ponedjeljak, 1. lipnja prigodnim programom obilježiti će se 24 godine od formiranja 2. bojne 4. brigade ZNG-a.
Program počinje u 9 sati polaganjem vijenaca ispred spomenika poginulim braniteljima kod sinjske Gradske uprave. Središnji dio obilježavanja ove godišnjice biti će u Otoku. U 10 sati u crkvi svetog Luke služit će se misa za poginule i umrle pripadnike postrojbe. Nakon mise upriličiti će se polaganje vijenaca ispred biste dr. Franje Tuđmana na središnjem otočkom trgu. U 11,30 sati na osnovnoj školi ‘Kamešnica’ Otok otkrit će se spomen ploča pripadnicima ‘Cro Anglesa’. Ploča je dar UHDDR-a Otok i puka Otoka. Svečanost obilježavanja 24. godišnjice Cro anglesa nastaviti će se prigodnim druženjem na Ovrlji.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darkvud u finalu RockOff-a u rujnu u ZagrebuKarizmatični Cetinjani etnoindijansko-kaubojskog punk/rock, ili kako navode na svojem facebook profilu, wood/hardwood zvuka predstavit će se ove godine široj hrvatskoj publici u rujnu u okviru Karlovačkog RockOff festivala.
Darkvud je odabran kao jedan od 15 zvučnih, mladih i talentiranih glazbenih imena. Pobjednici RockOff-a ove će godine dobiti 100 sati snimanja i produkcije u studiju, rad s profesionalnim producentom, produkciju singla, video spota i nastup kao gost na koncertu Vatre u Zagrebu u listopadu ove godine. O pobjednicima će odlučivati žiri sastavljen od predsjednika Hrvoja Horvata, Jadranke Ivaniš Yaye iz Jinxa, Damira Martinovića Mrle iz Let3-a, producenta i autora Srđana Sekulovića Skansija, te Ivana Dečaka iz Vatre.
Napomenimo i da Karlovačko RockOff najavljuje turneju s grupom Vatra koja kreće 12. lipnja ove godine u Splitu, nastavlja se 19. lipnja u Rijeci i 27. lipnja u Osijeku na kojoj će im se pridružiti, između ostalih, i naši MORT-ovci.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Fra Ante Sekelez’ u Zagrebu na Festivalu jednakih mogućnosti

Od 26-28. svibnja 2015. u Zagrebu na Trgu Bana Jelačića održan je Festival jednakih mogućnosti. Centar za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ iz Vrlike se uspješno predstavio sa lutkarskom predstavom ‘Nježno…nježnije…’ koja je premijerno izvedena na splitskom Festivalu ‘Kazalište u srcu’.
Osim predstave Centar je sudjelovao i u likovnom dijelu Festivala jednakih mogućnosti sa svojom izložbom radova korisnika, sva tri dana Festivala.Osim toga organizator je odabrao, između svih sudionika, Centar za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ iz Vrlike da se predstavi u HRT-ovoj emisiji ‘Govornica’ na HRT 4. Emisija je prikazana uživo 27. svibnja u 14,05 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana redovna Skupština NK Junak

Jučer je u Plavom salonu održana redovna izvještajna skupština Nogometnog kluba Junak Sinj. U opuštenoj atmosferi osim proceduralnih točaka dnevnog reda odrađene su i one najzanimljivije: Izvješće Nadzornog odbora i Izvješće Predsjednika Ante Gulića o radu i financijskom poslovanju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nogometni vikend: Glavice i Junak kod kuće, Hrvace u gostima

Zanimljiv nogometni vikend je pred nama. Glavice nemaju pavo na kiks u domaćem srazu protiv Trogira, rasterećeni Junak čeka davljenika Zmaja iz Makarske, dok Hrvace gostuju kod Croatije…
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR