Petak, 30.05.2014.

Obilježen Dan branitelja Sinja i Cetinskog krajaPolaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježje poginulim braniteljima u Domovinskom ratu i ispred biste prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, danas je obilježen Dan branitelja Sinja i Cetinske krajine. Tijekom Domovinskog rata u, sudjelujići u postrojbama HV-a i MUP-a, 103 Cetinjana položila su svoje živote na oltar Domovine.
Opširnije....
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U okviru MedPaths-a Triljani predstavili ‘Žabe na brujet’Prva od tri radionice koje se u sklopu projekta MedPaths održavaju na području Cetinske krajine, održana je u Trilju, u restoranu Lovac. Tema radionice bio je način pripreme poznatog triljskog specijaliteta ‘Žabe na brujet’. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Promocija sinjskih arambaša u sklopu projekta MedPathsJučer je u Vili Rustika, na Radošiću održana radionica pripreme arambaša u sklopu projekta MedPaths koji se financira sredstvima Europske unije putem Programa IPA Jadranska prekogranična suradnja, a u kojem je vodeći projektni partner Javna ustanova RERA S.D. Jedan od ciljeva projekta je objedinjavanje turističke ponude područja, odnosno povezivanje proizvođača tradicionalnih gastronomskih proizvoda. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Srmini projekti predstavljeni i u Splitu

U organizaciji Ministarstva rada i mirovinskog sustava u Splitu je u srijedu 28.5.2014. održano javno predstavljanje Europskog socijalnog fonda (ESF) na splitskoj Rivi.
Tom prigodom Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda CENZURA PLUS predstavila je novi projekt ‘Volontiranjem prema društveno i ekonomski snažnijim zajednicama’ na kojem je jedan od partnera Udruga Srma iz Sinja.
Među podijeljenim promotivnim materijalima bili su i informativni letci o Srminim projektima – ‘Besplatna pravna pomoć u Županiji splitsko-dalmatinskoj’ kojega Srma provodi u suradnji sa DOSom Dalmatinskim odborom solidarnosti i projekta ‘Cjeloživotno volontiranja u Cetinskoj krajini’ u okviru kojega je tiskan vodič ‘Volonterski programi u Cetinskoj krajini u 2014.g.’ u kojem je potrebu za volonterima objavilo 19 organizatora volontiranja iz Sinja i šire okolice.
IZVOR: WWW.FERATA.HR