Ponedjeljak, 30.05.2011.

Klub liječenih alkoholičara Sinj

Danas će se održati redovita izvještajna skupština Kluba liječenih alhoholičara Sinj. Skupština će početi u 17 sati u prostorijama kluba, koje se nazale u ulici Put Petrovca (stari Dom zdravlja). Nakon podnošenja izviješća o radu i financijskog izvješća, dodijelit će se priznanja apstinentima i onima koji pomagažu rad kluba.
Priznanja za jednu, dvije, pet i više godina apstinencije dobit će nekoliko članova Kluba, a posebno priznanje za 40 godina apstinencije od alhohola bit će dodjeljeno predsjedniku Nikoli Kovačeviću.
Gosti skupštine bit će članovi Kluba liječenih alhokoličara Lučac-Manuš iz Splita.
Dodajmo kako je Klub liječenih alhokoličara Sinj osnovan je 1968.g. Od tada je kroz Klub prošlo oko 300 članova, a danas broji 40-tak aktivnih članova među kojima je desetak mlađe životne dobi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljanje programa Agencije za mobilnost i programe EU MLADI NA DJELU i CJELOŽIVOTNO UČENJE

1. lipnja 2011. u Sinju, Udruga MI iz Splita, kao kontakt točka Agencije za mobilnost i programe EU održat će prezentaciju programa Agencije za mobilnost i programe EU  i to programa Mladi na djelu i Programa za cjeloživotno učenje.
Mladi na djelu je program Europske unije namijenjen mladima i organizacijama aktivnim u radu s mladima u razdoblju od 2007. do 2013. godine. Glavnu riječ u osmišljavanju i provođenju projekata imaju upravo mladi. Odrasli su ovdje prisutni samo kao podrška. Ključna riječ je neformalno učenje, što znači da se ono odvija na ležeran način, uz zabavu, druženje, volontiranje i razmjenu iskustava.
...

ŽUPNI TJEDAN OBITELJI U SINJU (30.5. - 3.6.)

Ponedjeljak 30. svibnja
18,00  -  meditirana krunica: "Obitelj izvor života" (fra Tino Labrović)
19,00  -  sv. misa: "Kršćanski supružnici" (fra Bože Vuleta)
20,00  -  predavanje: "Vjera u obitelji" (fra Ante Čovo)

Utorak, 31. svibnja
18,00  -  meditirana krunica: "Obitelj put kršćanstva" (fra Duje Botteri)
19,00  -  sv. misa: "Obiteljsko zajedništvo" (fra Ante Čovo)
 20,00  -  predavanje: "Obitelj mjesto rasta i oproštenja" (fra Ante Čovo)

IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE
...

Sinjski kazalištarci opet u zatvor!

Nakon gostovanja u zatvoru Remetinec, u travnju ove godine, s predstavom 'Državni lopov' Fadila Hadžića, Sinjsko pučko kazalište sutra ponovno odlazi u zatvor, i to na splitske Bilice.
Sinjski kazalištarci, na Bilicama će izvesti predstavu 'Pometeni' autora Bruna Baraća, koja će početi u 17 sati. Uz autora u predstavi nastupaju Tonći Bandalo i Lovrin Tomašević.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

30. kolo 2. HNL Vinogradar-Junak 3:1

U subotu, 28.05.2011. u mjestu Danilo kod Šibenika organiziran je tradicionalni dječji nogometni turnir za djecu 2001. godište i mlađe. Na turniru je sudjelovalo 12 ekipa iz cijele Hrvatske, a igralo se u četiri skupine po tri ekipe. Nogometaši NK Junak Sinj, s trenerom Petrom Govorušićem, osvojili su treće mjesto i zasluženo dobili pehar. Važno je naglasiti da su naši mladi Junakovci u svojoj skupini bili prvi. Pobijedili su NK Dinamo Zagreb 4:0 i domaćina NK Danilo 3:0. U polufinalu su izgubili 2:1 od ekipe NK Varaždin, a u borbi za treće mjesto, nakon izvođenja penala, dobili su ekipu NK Otok Murter rezultatom 3:2. Ovo je još jedan dokaz da će grad Sinj i u budućnosti, uz ovakve mlade igrače i perpektivne trenere, imati dobru nogometnu momčad.


U organizaciji Aerokluba 'Sinj' na sinjskom zračnom pristaništu održano je natjecanje u akrobatskom letenju radio upravljanim modelima. Na natjecanju su sudjelovali modelari iz Zagreba, Velike Gorice, Zadra, Splita i Sinja.
U kategoriji F3A – osnovni, najbolji je bio Marin Dražić iz Aerokluba Zadar, drugo mjesto osvojio je David Petrina iz MAK Velika Gorica, dok je treći bio Nikola Matešić iz Zadra. Sinjanin Tomislav Ezgeta osvojio je 6. mjesto.
U kategoriji E3M sva tri prvoplasirana modelara dolaze iz Velike Gorice. Pobjednik je Adam Petrina, drugoplasirani je Antun Meić, dok je treće mjesto osvojio Marko Meić.


U labinskoj Sportskoj dvorani Srednje škole Mate Blažine od 26.-29. svibnja 2011. održano je četverodnevno Prvenstvo Hrvatske u rukometu za djevojčice rođene 1998. godine i mlađe. Nastupilo je petnaest ekipa koje su u prvoj fazi natjecanja, u tri skupine po pet, igrale jednostrukom bod sustavom, a nakon toga na osnovi plasmana, u pet skupina po tri, za konačni poredak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prohodnost cesta

Jak vjetar povremeno i mjestimično otežava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobića. Zastoji su mogući na dionicama na kojima su u tijeku radovi.

Zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Đurmanec zatvoren je ulaz prema GP Macelj. Vozi se obilazno državnom cestom D1.

Na riječkoj obilaznici zatvoren je izlazni krak na čvoru Rujevica u smjeru Zagreba.
IZVOR: HAK
...